Ruisleipää kanamunalla ja pinaatilla

Ruisleipää kanamunalla ja pinaatilla

Meidän taloudesta löytyy aina kanamunia, leipää, raejuustoa ja sitruunaa. Lähes aina myös babypinaattia. Tämä resepti on helppo valmistaa kiireessäkin ja maistuu takuu varmasti. Sisältää hyvässä suhteessa proteiinia, hiilihydraatteja ja vitamiineja. Tästä reseptistä riittää yhdelle tai kahdelle syötävää.

Jos pidät pinaatista, kokeile myös pinaatti-chili munakokkelia
https://hyvaahuomenta.fi/pinaatti-chili-munakokkeli/

Ruisleipää kanamunalla ja pinaatilla

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalat
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ainekset:

  • 2 viipaletta ruis- tai täysjyväleipää

  • Kourallinen pinaattia

  • oliiviöljyä

  • ripaus kurkumaa

  • ripaus suolaa

  • 2 kananmunaa

  • pehmeää raejuustoa

  • sitruunamehua

  • Cayannepippuria

  • (Avokadoa)

Valmistus ohjeet:

  • Kuumenna tilkka öljyä paistinpannulla. Lisää pinaatinlehdet, kurkuma ja suola. Paista pari minuuttia, kunnes pinaatinlehdet ovat pehmenneet. Nosta seos lautaselle odottamaan
  • Kuumenna paistinpannu ja riko pannulle kananmunat. Paista kunnes keltuainen on hieman hyytynyt.
  • Paahda ruisleipäviipaleet. Levitä leipien päälle raejuustoa. Lusikoi päälle pinaattiseosta ja nosta päälle kanamunat. Purista päälle sitruunamehua.

Notes

  • Voit myös laittaa leivän päälle avokadoa. Paistetun munan päälle voi ripotella cayannepippuria.
Ruisleipää kanamunalla ja pinaatilla

Voisit pitää näistäkin resepteistä