Kaikki salaatit ovat herkkuani, siksikin teen kovinkin usein hyvin erilaisia salaatteja. Tällä kertaa ruokakaurasta. Ruokakaura ja ruokaohra sopii mainiosti riisin ja pastan tapaan myös salaatteihin. Tähän salaattiin olen käyttänyt kasviksina porkkanaa, tomaatteja, kurkkua, pinaattia, sipulia ja minttua. Salaatin kastikkeena sitruunainen vinegretti. Salaatti sopii lisukkeeksi melkeinpä mille tahansa proteiinille. Voit myös lisätä salaattiin fetaa tai halloumia.
Salaatti ruokakaurasta ja vihanneksista
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeetDifficulty: Helppo4
servings20
minutes10
minutesAinekset:
3 dl Ruokakauraa (tai ohraa)
1 kasvisliemikuutio keitinveteen
1/2 kurkku
1-2 porkkanaa
250 g kirsikkatomaateja
65 g luomu babypinaattia
1/2 ruukkua minttua
kevätsipulia tai punasipulia
merisuolaa ja pippuria
(tuoretta chiliä)
- Kastike
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl limemehua tai sitruunamehua
1 tl hunajaa
reilu ½ tl Hunaja Dijon sinappia
suolaa ja mustapippuria
tuoreita tai kuivattuja yrttejä
Valmistus ohjeet:
- Kypsennä kauraa/ohraa kasvisliemessä noin 8 minuuttia tai kunnes se on kypsää.
- Halkaise tomaatit. Raasta porkkanat. Pieni kurkku, pinaatit ja sipulit. Leikkaaa tuore minttu silpuksi. Sekoita vihannekset ruokakauran joukkoon.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Kaada kastike salaatin joukkoon. Anna maustua hetken aikaa.