Spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella

Spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella ja mozzarellajuustolla

Herkullinen spagettivuoka syntyy tomaattikastikkeesta, jonne on lisätty paljon paahdettua paprikaa ja mausteita. Spagettivuoka käytetään hetken uunissa, jotta vuuan päälle laitetut mozzarellat sulavat. Tämä vuoka maistuu varmasti niin arkena kuin viikonloppunakin. Jos kaipaat proteiinia lisäksi, niin vuuan kanssa sopii esim. pienet liha- kasvisjauhis- tai kikhernepullat, joko itse valmistetut tai valmiit.

Spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella

Spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella

6 annosta

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 punasipuli
  • (kirsikkatomaatteja) koristeeksi
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 1 punainen chili (tai muutama hyppysellinen chilihiutaleita)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • (2 rkl ravintohiivaa)
  • maldon suolaa
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 280-300 g tummaa spagettia
  • tuoretta basilikaa koristeeksi
  • 2 palloa (kevyt) mozzarellaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175-200 asteeseen. Laita puolitetut paprikat ja sipuli uunipellille ja paista n. 20 min ajan, kunnes paprikat ovat pehmenneet. Halutessasi voit lisätä samalle pellille puolitetut kirsikkatomaatit (koristeet). Lorauta tomaattien päälle tilkka oliiviöljyä, suolaa ja timajamia.
  2. Silläaikaa laita tomaattimurska miedolle lämmölle porisemaan, valkosipulin, etikan, timjamin, suolan chilin ja pippurin kanssa.
  3. Keitä täysjyväspagetti valmiiksi, 1 min alle normaaliajan.
  4. Ota vihannekset pois uunista ja laita ne monitoimikoneeseen. Lisää joukkoon kattilasta tomaattimurska. Lisää halutessasi myös ravintohiivahiutaleita. Surauta sekaisin ja lisää tarvitaessa timjamia, suolaa ja pippuria.
  5. Nosta uunin lämpötilaa 225 asteeseen. Sekoita kastike ja pasta keskenään. Pyörittele ottimilla spagetista kieppejä ja asettele uunivuokaan. Kaada kattilaan jäänyt kastike spagettien päälle. Leikkaa mozzarellasta paloja ja asettele ne päällimmäiseksi. Nosta vuoka uuniin uunin ja anna olla uunissa kunnes mozzaella on alkanut sulaa.
  6. Tarjoile uunivuoka tuoreen basilikan lehtien kanssa. Laita paahdetut kirsikkatomaatit annoksen päälle ja rouhaise mustapippuria päälle.
  7. Nauti spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella tuoreen leivän ja salaatin kanssa.

Voisit pitää näistäkin ohjeista:
https://hyvaahuomenta.fi/valkosipulinuudeleita/
https://hyvaahuomenta.fi/katkarapu-avokadopasta/
https://hyvaahuomenta.fi/feta-kasvispasta/
https://hyvaahuomenta.fi/tonnikala-tomaattipasta/

Spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella
Spagettivuoka tomaatti-paprikakastikkeella

Voisit pitää näistäkin resepteistä

Helpot bagelit airfryerilla

Helpot bagelit airfryerilla

?Leivotaanko bageleita? Oletko valmistanut airfryerilla bageleita? Helpot jogurttibagelit valmistuu kädenkäänteessä. Rinkelivälipalaa erilaisten suolaisten ja…

Katso ohje
2 x Falafel-wrapit

2 x Falafel-wrapit

Varsinkin kesällä helpot retkieväät ovat tarpeen. Nämä wrapit ovat herkullisia kevyenä lounaana tai välipalanakin.…

Katso ohje