Tämä Suklaa-pähkinä-granola on niin herkullista. Granola sisältää kaurahiutaleita, pähkinöitä ja chiasiemeniä, jotka yhdessä antavat sille ihanan rapean rakenteen. Voit käyttää pähkinöinä mantelia, pekaania tai saksanpähkinöitä, tai yhdistellä niitä oman maun mukaan. Suklaan ystäville resepti sisältää luomu kaakaojauhetta ja suklaapaloja. Granolan voi tarjoilla jogurtin tai jäätelön kanssa. Sitä voi käyttää koristeena tai nauttia sellaisenaan välipalana. Valmista isompi annos kerralla ja säilytä ilmatiiviissä astiassa, niin herkkuhetket ovat aina lähellä.
Saattaa sisältää mainoslinkkejä, mainoslinkit merkitty *-merkillä.
Jos etsit lisää granola ohjeita, kurkkaa nämäkin reseptit:
Appelsiinilla-maustettu-granola
Banaanigranola
Itsetehty-granola
omenagranola
2-x-granolajauhe
Porkkanagranola
Suklaa-pähkinä-granola
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Makean nälkään, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo10
minutes20
minutesAinekset:
5 dl kaurahiutaleita
reilu 100 g (n. 3 dl ) rouhittuja pähkinöitä (mantelit, pekaanipähkinät ja/tai saksanpähkinät sopivat parhaiten)
1 dl *chiansiemeniä
4 rkl kookos- tai luomu ruokosokeria
(tai muuta kuivaa makeutusainetta)3/4 tl Maldon merisuolahiutaleita
5 rkl *luomu kaakaojauhetta
4 rkl *kookosöljyä
3 rkl *vaahterasiirappia (tai muuta nestemäistä makeutusainetta)
- Valinnainen
raaka suklaata
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 170 asteeseen.
- Lisää kaurahiutaleet, hienonnetut, chiansiemenet, kookossokeri, suola ja kaakaojauhe kulhoon. Sekoita.
- Lämmitä kookosöljy ja vaahterasiirappi pienessä kattilassa tai mikrossa, kunnes ne sulavat ja sekoittuvat. Kaada kuivien aineiden joukkoon ja sekoita hyvin.
- Levitä seos tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista n. 20 minuuttia, kunnes se on syvän kullanruskeaa. Sekoita granolaa paiston puolessa välissä.
- Anna jäähtyä. Voit lisätä halutessasi suklaamuruja jäähtyneen granolan joukkoon. Laita granola ilmatiiviiseen purkkiin. Granola säilyy muutaman viikon.