Terveellinen ja raikas aamupala leipä rakennetaan raejuustosta, tomaatista, herkkusienistä ja lehtikaalista.Vihannekset pyöräytetään hetken pannulla. Leivän voi paahtaa tai paistaa pannulla samalla kuin paistaa vihanneksetkin.
Terveellinen ja värikäs aamupalaleipä (1 annos)
- Muutama herkkusieni
- muutama pikkutomaatti tai 1 kpl iso tomaatti
- lehtikaalia tai pinaattia
- raejuustoa
- 2 kpl täysjyväkaura paahtoleipää
- suolaa, pippuria
- tulista maustetta, esim. tabascoa
- (soijaa)
Kuumenna pannu keskilämmöllä. Lisää tilkka oliiviöljyä. Leikkaa sienet pienemmäksi ja laita pannulle paistumaan. Anna paistua hetki ja lisää pienityt tomaatit ja lehtikaali/pinaatti pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla tai voit lorauttaa soijaakin joukkoon. Anna pehmentyä pari minuuuttia.
Paahda leivät paahtimessa tai laita paista niitä rapeiksi pannun toisella reunalla. Kasaa leivät laittamalla ensin raejuusto pohjalle ja sen päälle pehmentyneet vihannekset. Rouhaise pippuria päälle ja tipottele tulista kastiketta. Koristele tuoreella persiljalla tai basilikalla.