Tonnikala-avokadotahna on todella monikäyttöinen. Voit laittaa tahnaa esim erilaisten leipien päälle/väliin tai wrappien ja uuniperunoiden täytteeksi. Kevyttä syötävää saat kun laitat lusikallisen tahnaa salaatinlehden päälle ja nautit sellaisenaan. Tämä tahna on terveellisempää sillä siinä ei ole käytetty majoneesia tai juustoa. Kreikkalaisesta jogurtista saat lisää proteiinia ja avokadosta saat terveellisiä rasvoja.
Tonnikala-avokadotahna
- 2 tonnikala prk
- 1-2 avokadoa
- 1 1/2 dl kreikkalaista jogurttia
- 1 tuorekurkku
- vihreitä oliiveja
- kourallinen tilliä
- 1/2 punasipuli, purjoa tai kevätsipulia
- 2 rkl sitruunamehua
- valkosipulijauhetta
- paprikamaustetta
- Suolaa + pippuria maun mukaan
- (jos haluat lisäproteiinia voit laittaa raejuustoa tai kananmunia sekaan)
Ohje:
Muussaa avokado kulhossa haarukalla. Lisää avokadon joukkoon jogurtti. Pieni kurkku ja oliivit pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli hienoksi silpuksi. Lisää nekin jogurtin joukkoon mausteiden kanssa. Sekoita ja tarkista maku. Nauti! Maistuu hyvälle vielä seuraavanakin päivänä.
Pitäisit varmasti myös tästä ohjeesta: https://hyvaahuomenta.fi/valkuais-avokado-salaattia-ja-taysjyvaleipaa/