Herkkuleivät valmistetaan voileipägrillissä, pannulla tai uunissa. Leipien sisään levitetään tahna, jossa on mm. creme fraichea, vihanneksia, juustoa ja tonnikalaa. Leivät voi myös valmistaa tavallisten lämpimien voileipien tapaan uunissa.
Tonnikala grillileivät
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetDifficulty: HelppoServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
7
minutesAinekset:
150 g (kevyt 10 %) crème fraìche
1 prk tonnikalaa
1 punainen paprika
1–2 rkl hienoksi silputtua punasipulia
3 rkl hienoksi silputtua tuoretta tilliä
3 rkl hienoksi silputtua ruohosipulia tai purjoa
½ tl sitruunapippuria
ripaus suolaa
cayennepippuria tai chilimaustetta
(tomaatteja)
(kevyt) juustoraastetta
Vaaleaa tai moniviljaleipää. Ruisleipäkin sopii mainiosti
Valmistus ohjeet:
- Silppua yrtit ja sipulit hienoksi silpuksi. Leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Raasta juusto.
- Sekoita kulhossa valutettu tonnikala, créme fraîche, paprika, sipulit ja yrtit. Mausta sitruunapippurilla ja suolalla.
- Levitä seos leipäviipaleiden päälle paksulti. Levitä juustoraaste päälle. Laita toinen leipäviipale halutessasi kanneksi.
- Paista leipiä uunin keski- tai yläosassa 250 asteessa 5–7 min.
Leivät voi myös paistaa pannulla tai valmistaa ne voileipägrillissä. Voitele leipien ulkopuolet ennen grilliin laittamista.