Aah, nämä Verso-porkkanaletut on niin maukkaita. Suosittelen testaamaan. Versot ovat uskomattoman monipuolinen raaka-aine ja ne ovat todellista superruokaa ja täynnä vitamiineja. Tein yhteistyötä Herttoniemen puutahan kanssa ja kehittelin heille versoreseptejä. Tämä resepti on yksi niistä.
Pidät varmasti näistäkin ohjeista:
Palsternakka-porkkanaletut
Herkulliset-perunaletut
Terveellisemmat-pinaattiletut-taytteella
Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeella
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Keskivaikea4
servings20
minutes30
minutesAinekset:
- Versoletut
70 g retiisinversoja (tai jotain muita versoja)
300 g raastettua porkkanaa
1 punasipuli
3 rkl ruohosipulisilppua
3 pientä kananmunaa
4 dl maitoa tai kaurajuomaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaarouhittua mustapippuria
1 tl umami maustetta
½ ruukkua tuoretta basilikaa
1-2 valkosipulinkynttä
- Jogurttikastike
170 g kreikkalaista jogurttia
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria
tuoretta silputtua basilikaa tai lehtipersiljaa
oman maun mukaan- Lisäksi
Retiisi- tai salaattiversoja
Suikaloitua porkkanaa, kurkkua tai retiisejä
Valmistus ohjeet:
- Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi. Leikkaa retiisinversot, sipuli ja ruohosipuli hienoksi silpuksi.
- Sekoita munat, maito, mausteet ja jauhot keskenään. Lisää raaste joukkoon.
- Lusikoi seosta kuumalle öljytylle paistinpannulle ja vähennä lieden lämpötilaa. Paista letut keskilämmöllä kullanruskeiksi. Voit paistaa lettujen pinnat ensin pannulla ja laittaa sitten 175 asteiseen uuniin kypsymään muutaman minuutin ajaksi.
- Valmista jogurttikastike sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin.
- Tarjoa Verso-porkkanaletut jogurttikastikkeen, versojen ja muiden kasvisten kanssa. Nauti!