Peston tekeminen voi tuntua vaivalloiselta, mutta sitä se ei kuitenkaan ole. Tämä pestopasta on todella herkullista. Vihreät kasvikset tuovat rapeutta ja ihanaa raikasta makua. Pastan päälle ripotellaan parmesaania.
Servings
4
servingsPrep time
15
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
n. 300 g pennepastaa tai jotain muuta pastaa
150 g vihreitä (tuoreita) papuja
150 g varsiparsakaalia
Päälle: parmesaania ja versoja tai tuoretta basilikaa
Valmistus ohjeet:
- Valmista pesto ohjeiden mukaan. Pesto voi valmistaa vaikka muutamaa päivää aikaismmin.
- Huuhtele pavut. Siisti tarhapapujen päät ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Huuhtele varsiparsakaalit ja puolita ne. Jätä kukinnot kokonaisiksi.
- Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä. Lisää pavut pastan joukkoon n. 6 min ennen keittoajan päättymistä. Lisää parsakaali 4 min ennen keittoajan päätymistä. Valuta kypsä pasta ja vihannekset lävikössä ja kaada takaisin kattilaan. Säästä keitinvettä desin verran.
- Sekoita versopesto pastan joukkoon. Ohenna tarvittaessa pienellä määrällä keitinvettä. Raasta parmesaania päälle ja koristele jäljelle jääneillä versoilla.