Suunnittelin tämä salaatin joulupöytään, mutta yhtälailla se maistuu ihan milloin vain. Vähän makeaa hedelmistä, vähän suolaista fetasta, purutuntumaa pähkinöistä ja versoista paljon makua lisää. Maistuu kyllä! Niin salaatti sisältää myös raakaa ruusukaalia, jos et oli sitä salaatissa kokeillut niin kokeileppas :)
Hedelmäinen versosalaatti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: SalaatitDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
20
minutesAinekset:
- Salaatti
1 pkt Härkäpapuversoja tai auringonkukanversoja
150 g sekasalaattia
100–200 g ruusukaaleja
2 mandariinia
1 granaattiomena
1 pkt salaattijuustoa/ fetaa
100 g paahdettuja pekaanipähkinöitä tai saksanpähkinöitä
- Applesiinisalaattikastike
1 appelsiinin hedelmäliha + 2 rkl appelsiinimehua
1 rkl sitruunamehua
2 tl omenaviinietikkaa
1–2 tl hunajaa
5 rkl oliiviöljyä
2 tl sinappia
Valmistus ohjeet:
- Valmista kastike: Vatkaa kaikki ainekset tasaiseksi sauvasekoittimella tai ravista pienessä pullossa sekaisin. Tarkista maku
- Paahda kuivalla pannulla pähkinöitä muutama minuutti. Laita sivuun jäähtymään.
- Pese ja kuivaa salaatit ja versot. Kuori ja viipaloi mandariinit. Halkaise granaattiomena ja irrota siemenet. Huuhtele ruusukaalit, poista uloimmat lehdet. Halkaise kaalit, poista kanta ja suikaloi lehdet.
- Laita vadille kerroksittain revittyä salaattia, versoja, mandariininpaloja ja ripottele granaattiomenan siemeniä. Murustele salaatin päälle fetajuusto ja lisää rouhitut pekaanipähkinät. Laita kastike erikseen tarjolle