Wokit ovat loistavaa arkiruokaa, jotka valmistuvat vartissa. Versotkin sopivat wokkeihin todella hyvin ja tuoreista vihanneksista syntyy parhain wokki. Kasviksina käytin versoja, herkkusieniä sekä kevätsipulia. Porkkana tai paprika sopisi myös loistavasti joukkoon. Tämän wokin kastikkeeseen lisäsin limeä, soijakastiketta, valkosipulia, seesamiöljyä ja hunajaa. Tulisuutta voi lisätä esim. tuoreella chilillä.
Versowokki
Course: Lounaat2
servings15
minutes40
minutesAinekset:
100 g munanuudeleita
70-140 g auringon- tai härkäpavunversoja
150 g herkkusieniä tai siitakesieniä
3 kevätsipulinvartta
3–4 valkosipulinkynttä
(1 punainen chili)
1 rkl rypsiöljyä tai seesaminsiemenöljyä paistamiseen
- Kastike
½ rkl paahdettua seesaminsiemenöljyä
1 rkl limetinmehua
1,5 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa tai sokeria
ripaus mustapippuria
- Päälle:
Paahdettuja seesaminsiemeniä
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa. Laita sivuun.
- Leikkaa herkkusienet ja kevätsipulit viipaleiksi. Hienonna valkosipuli ja viipaloi chili. Huuhtele versot.
- Keitä nuudeli melkein kypsäksi. Valuta lävikössä ja huuhtele kylmällä vedellä. Jätä hetkeksi valumaan.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää viipaloidut sienet. Paista 3–4 minuuttia, kunnes ne pehmenevät ja saavat väriä. Lisää valkosipuli ja kevätsipulit. Kuullota nopeasti n. 1 min ajan.
- Lisää nuudelit ja versot pannulle kastikkeen kanssa. Sekoita hyvin pihdeillä tai syömäpuikoilla. Paista wokkia vielä pari minuuttia.
- Ripottele annosten päälle paahdettuja seesaminsiemeniä ja tarjoile.
Notes
- Versot voit korvata pinaatilla.