Dippikasviksiksi voi koota kaikkia raakoja kasviksia mitä kaapistasi löytyy. Dipin voi valmistaa kermaviilistä tai jogurtista. Ohjeissa 2 ihanaa kasvisdippiä, joista toinen on maukas pähkinäinen ja toinen raikkaampi kasvisdippi. Näitä dippilautasia voi valmistaa vaikkapa terveelliseksi välipalaksi tai leffailtaa varten.
Voit käyttää esim. näitä kasviksia dippailuun:
- kurkkua
- kirsikkatomaatteja
- puna-tai valkokaalia
- kukkakaalia
- retiisejä
- paprikaa
- selleriä
- porkkanoita
- kesäkurpitsaa
- omenaa
- sokeriherneenpalkoja
Tässä vielä kaksi dippiohjetta lisää, jos olet avokadon ystävä:
Avokadotahna
Avokado-fetatahna
2 ihanaa kasvisdippiä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Kastikkeet ja dipitDifficulty: Helppo4
servings20
minutesAinekset:
Erilaisia raakoja kasviksia
- Tahini-jogurttidippi
200 g kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia
3 rkl tahini kastiketta
1 valkosipulin kynsi murskattuna
2 tl sitruunamehua
1 kevätsipulinvarsi hienoksi silputtuna
0,5 tl paprikajauhetta
suolaa
(1 tl hunajaa)
- Kermaviilidippi
200 g kermaviiliä
1/2 porkkana hienoksi raastettuna
1 kevätsipulin varsi hienoksi silputtuna
2 rkl tuoretta tilliä tai ripaus kuivattua tilliä
1 valkosipulin kynsi murskattuna
1 tl sitruunamehua
1/2 tl sipulijauhetta
suolaa ja mustapippuria
Valmistus ohjeet:
- Sekoita dippikastikkeen ainekset sekaisin ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
- Pese, kuori ja paloittele kasvikset. Asettele kasvikset ryhmittäin tai sekaisin isolle lautaselle. Tee jokaiselle oma dippikuppi tai isommat kipot yhteisesti.
Notes
- Voit valmistaa dipit etukäteen jo edellisenä päivänä.