Kevätpiirakka sisältää vihreää parsaa, pinaattia ja kevätsipulia. Piirakkaa on kevennetty kevyemmillä tuotteilla. Laitoin pohjaan 100 g voita, mutta voit laittaa 150 g, silloin piirakasta ei tule niin mureneva. Piirakkaan laitetaan 5 dl jauhoja, korvasin osan jauhoista täysjyvävehnäjauhoilla. Piirakka maustetaan vähin maustein ja pääosassa ovat kevään maut. Kevätpiirakka maistuu iltapalana, brunssilla tai vaikkapa vieraspöydässä.
Täältä löydät lisää piirakkaohjeita:
Kevyempi-tomaattipiirakka
Terveellisempi-kasvispiirakka/
Kevätpiirakka
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Pikkusuolaiset8
servings15
minutes35
minutesAinekset:
- Pohja
100-150 g margariinia/voita
5 dl vehnäjauhoja ( tai 2 dl täysjyvä- ja 3 dl tavallista vehnäjauhoa)
1 tl leivinjauhetta
1 prk (200g) kevyt kermaviiliä 6%
- Täyte
250 g parsaa
oliiviöljyä
50 g babypinaattia
1 dl kevätsipulinvarsia pilkottuna
0,5 dl hienonnettua persiljaa
200 g kermaviiliä 6%
1,5 dl juustoraaste 5%
(50 g kevyt fetaa)
3 kanamunaa
mustapippuria ja ripaus suolaa
Valmistus ohjeet:
- Pohja
- Sekoita leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita pehmeä rasva jauhojen joukkoon. Lisää kermaviili sekaan. Taputtele taikina kulhon pohjalle ja anna sen levätä jääkaapissa sillä välin, kun valmistat täytteen.
- Kuori parsat ja leikkaa niistä kova, puumainen tyvi pois. Laita pannulle tilkka oliiviöljyä ja paista parin minuutin ajan parsoja pannulla. Mausta suolalla ( ja sitruunamehulla)
- Täyte
- Sekoita kulhossa kermaviili, kananmunat, juustoraaste, murustettu feta sekä suola ja mustapippuri. Lisää pienemmäksi leikattu pinaatti, persilja sekä kevätsipulit.
- Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina ison piirakkavuuan pohjalle ja sivuille. Kaada täyte pohjan päälle ja asettele parsatangot täytteen päälle. Halutessasi voit raastaa päälle lisää juustoa.
- Kypsennä 200 asteessa 35 minuuttia, tai kunnes täyte on hyytynyt ja saanut väriä. Tarjoa piiras hieman jäähtyneenä.
Kevätpiirakka