Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto

Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto

Arjen pelastuksia, keitot. Hyvin nopeita valmistaa ja helposti saa moneksi päiväksi ruokaa. Tähän keittoon laitetaan puolet kukkakaalia ja puolet porkkanaa. Kukkakaalin voi korvata myös perunalla, jos kukkakaali ei maistu. Sipulia ja perinteistä koskenlaskijaa joukkoon, niin soppa on valmis. Keiton päälle voi laittaa pari lusikallista raejuustoa tai vaikkapa siemeniä. Ruisleipäviipale keiton kanssa niin vatsa on varmasti täynnä.

Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto
Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto

Täältä löytyy lisää keitto-ohjeita:
Palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto
Paahdettu tomatti-paprikakeitto
Paahdettu porkkana-palsternakka keitto
Paahdettu kasvissosekeitto
Kookos-inkivääri tomaattikeitto

Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo
Servings

6-8

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ainekset:

  • 500 g porkkanaa

  • 500 g kukkakaalia

  • 1 iso sipuli

  • (muutama kevätsipulin varsi)

  • 1-1,2 l vettä

  • 2 kasvisliemikuutiota

  • suolaa

  • mustapippuria

  • (1-2 rkl sitruunamehua)

  • tuoretta persiljaa

  • 1 pkt perinteistä Koskenlaskijajuustoa

Valmistus ohjeet:

  • Kuori porkkanat ja paloittele. Palottele kukkakaali. Laita vihannekset kiehumaan kasvisliemeen. Keitä kasviksia n. 15 minuuttia.
  • Laita neste ja kasvikset blenderiin tai soseuta sauvasekottimella.
  • Kaada sose takaisin kattilaan ja laita Koskenlaskija paloina sekaan. Sekoita joukkoon myös hienonnettu persilja. Lämmitä keitto ja anna juuston sulaa.
  • Ripottele annoksen päälle siemeniä tai raejuustoa. Nauti ruisleipäviipaleen kanssa.
Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto
Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto

Voisit pitää näistäkin resepteistä