Arjen pelastuksia, keitot. Hyvin nopeita valmistaa ja helposti saa moneksi päiväksi ruokaa. Tähän keittoon laitetaan puolet kukkakaalia ja puolet porkkanaa. Kukkakaalin voi korvata myös perunalla, jos kukkakaali ei maistu. Sipulia ja perinteistä koskenlaskijaa joukkoon, niin soppa on valmis. Keiton päälle voi laittaa pari lusikallista raejuustoa tai vaikkapa siemeniä. Ruisleipäviipale keiton kanssa niin vatsa on varmasti täynnä.
Täältä löytyy lisää keitto-ohjeita:
Palsternakka-purjo-valkopapusosekeitto
Paahdettu tomatti-paprikakeitto
Paahdettu porkkana-palsternakka keitto
Paahdettu kasvissosekeitto
Kookos-inkivääri tomaattikeitto
Juustoinen kukkakaali-porkkanakeitto
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo6-8
servings10
minutes20
minutesAinekset:
500 g porkkanaa
500 g kukkakaalia
1 iso sipuli
(muutama kevätsipulin varsi)
1-1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
suolaa
mustapippuria
(1-2 rkl sitruunamehua)
tuoretta persiljaa
1 pkt perinteistä Koskenlaskijajuustoa
Valmistus ohjeet:
- Kuori porkkanat ja paloittele. Palottele kukkakaali. Laita vihannekset kiehumaan kasvisliemeen. Keitä kasviksia n. 15 minuuttia.
- Laita neste ja kasvikset blenderiin tai soseuta sauvasekottimella.
- Kaada sose takaisin kattilaan ja laita Koskenlaskija paloina sekaan. Sekoita joukkoon myös hienonnettu persilja. Lämmitä keitto ja anna juuston sulaa.
- Ripottele annoksen päälle siemeniä tai raejuustoa. Nauti ruisleipäviipaleen kanssa.