Tämä taitaakin olla mun neljäs uuniperunaohje täällä blogissa, mutta ei voi mitään. Mä rakastan uuniperunoita. Tällä kertaa siis punajuurista tehty kastike, joka on todella herkullinen. Kastikkeen valmistaminenkin on simppeliä eikä siihen kauaa mene. Ikävin puoli on raastaa punajuuret :) Kastikkeessa on käytetty kevyt tuorejuustoa ja päälle on ripoteltu fetaa.
Täältä löydät lisää uuniperunaohjeita:
Uuniperunat-kahdella-kasvistaytteella
Uuniperunat-kidneypavuilla
Uuniperunat-tonnikalataytteella
Uuniperunat-lohitaytteella
Uuniperunat punajuuri-fetakastikkeella
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounasDifficulty: Helppo3
servings10
minutes50
minutesAinekset:
6 pientä rosamunda perunaa
4-5 punajuurta
1 punasipuli
4 kevätsipulinvartta tai ruohosipulia
1 tl balsamiviinietikkaa
2 dl vettä
suolaa ja mustapippuria
100 g kevyt 10% maustamaton tuorejuusto
1/2 tl timjamia
1/3 pkt kevyt fetaa 7% (esim. Apetina)
Valmistus ohjeet:
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Lopullinen kypsymisaika riippuu perunan koosta. Testaa kypsyys haarukalla.
- Kuori ja raasta punajuuret. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi tai silpuksi.
- Lisää pannulle hiukan äljyä. Kuullota raasteita pannulla muutama minuutti. Lisää pannulle vesi. Keittele ja hämmentele miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Mausta suolalla, pippurilla, balsamiviinietikalla ja timjamilla.
- Lisää tuorejuusto raasteseoksen joukkoon. Hämmennä sekaisin ja kuumenna lämpimäksi miedolla lämmöllä. Maistele ja lisää mausteita tarvittaessa,
- Halkaise ja täytä perunat punajuurikastikkeella sekä murustetulla fetalla. Koristele kevätsipulisilpulla.