Helpot marja-jogurtti muffinit leivästä – Täydellisen herkullinen ja terveellinen aamu- tai välipala kun kaipaat jotain hyvää.
Nyt kannattaa osallistua Pakkasmarjan reseptikilpailun voittajaäänestykseen ja voit voittaa tuotepalkintoja! Tämä ohje on yksi finalisteista.
Kurkkaa täältä lisää leivästä tehtyjä herkkuja:
Pähkinakuorrutetut-koyhat-ritarit
Herkullinen-aamupalaleipa – mysliä ja jogurttia
Helpot marja-jogurtti muffinit leivästä
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalatDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
250 g pakastemarjoja (kuningatar sekoitus)
100 g kreikkalaista jogurttia
1 kananmuna
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljauutetta- tai sokeria
2 rkl perunajauhoja
6-8 siivua pehmeää vaaleaa leipää (paahtoleipää)
öljyä
(Päälle: murskattuja pähkinöitä)
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 175-200 °: seen.
- Litistä jokainen leipäpala kaulimella hyvin litteäksi neliöksi ja leikkaa jokainen pala sitten puoliksi vinosti, jolloin muodostuu kaksi kolmiota.
- Suihkuta öljyä muffinssipellille. Aseta kaksi kolmiota muffinssipellin jokaiseen kuppiin painamalla niin, että pohja ja sivut vuorautuvat ja koko kuppi on tarkoin vuorattu. Voit vielä suihkauttaa leipien päälle öljyä. Laita uuniin siksi aikaa, kun valmistat marjatäytteen, noin 5 min.
- Sekoita jogurtti, kananmuna, hunaja ja vaniljauute hyvin keskenään. Sekoita marjojen joukkoon perunajauhot ja sitten yhdistä marjat jogurttiseokseen.
- Lusikoi marja-jogurttitäytettä leipäkuppeihin ja ripottele halutessasi pähkinöitä päälle.
Laita paahtoleivät uuniin n. 15 min ajaksi. Anna leipien hiukan paahtua ja täytteen hyytyä.
Nauti hiukan jäähtyneenä. - PS. Paiston loppuvaiheessa voit irrottaa leipämuffinssit muffinssipellistä ja laittaa sitten muffinit pellin päällä takaisin uuniin, niin että leipä rapeutuu lisää.