Leipätikut maistuvat alkupalana tai vaikkapa lisäkkeenä muille grilliruuille. Taikinaa on kiva kieputella varrastikun ympärille ja nopeasti ne valmistuvat grillissä, ei ole aikaa vievää hommaa se. Olen lisännyt tähän taikinaan yrttimausteseosta. Sekaan sopii myös erinomaisesti valkosipuli, jos siitä pitää. Leivän seurana voit dippailla tomaattidippiä, notkistettua tuorejuustoa tai hummusta. Jos haluat pehmeämpiä leipätikkuja, kannattaa valmistaa paksumpia pötkyjä. Ohuita grillatessa kannattaa tarkailla, ettei niistä tule liian kovia ja kuivia. Ei kannata grillata liian kuumassa.
Dippikastikkeita joka esim. sopivat leipätikkujen kanssa:
Avokado-fetatahna
Kevyempi-tsatsiki
Tomaattidippi
Leipätikut grillissä
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetDifficulty: Helppo6
servings15
minutes10
minutesAinekset:
3 dl vettä
1 tl suolaa
0,5-1 tl yrttitarhan maustesekoitusta (SantaMaria)
1 tl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä
8 dl vehnäjauhoja
1 pss kuivahiivaa
(nestemäistä valkosipuliuutetta)
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kulhossa lämpimän veden joukkoon öljy, suola, hunaja ja yrttimauste.
- Sekoita kuivahiiva jauhojen joukkoon ja yhdistä jauhot nesteeseen. Alusta kiinteäksi taikinaksi.
- Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 minuuttia.
- Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle. Pyöritä taikinasta pötkyjä jotka kieputat puisten varrastikkujen ympärille. Tee pötkyistä paksumpia jos haluat pehmeämpiä, sämpylämäisiä.
- Grillaa grillissä miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan. Pyöritä vartaita välillä, että ne paistuvat tasaisesti.