Avokado-fetatahna on helppo ja nopeatekoinen tahna, johon voi dippailla esim. kasviksia, rapeita ruistikkuja tai tortillalastuja tai se voi olla lisäkkeenä esim couscousille. Tahna sopii loistavasti myös wrappeihin ja burritoihin. Kokeile myös paahtoleivän päälle.
Tahnaa voi varioida vähän käyttötarkoituksen mukaan. Kokeile lisätä 1-2 rkl silputtua tilliä, mausta tulee raikas. Tavallista sipuliakin voi vähän laittaa joukkoon jos sinulla ei ole ruohosipulia. Suosittelen lisäämään tahnaan myös vähän tulisuutta.
Suolaa ei välttämättä tarvitse lisätä sillä feta on suolaista. Tahnasta tulee paksumapaa ja suolaisempaa jos käytät koko paketin fetaa. Käytän kaikkeen ruuanlaittoon Apetina kevyt Fetaa, siitä ei uskoisi, että on kevyempää mallia. Se murustuu myös helposti ja sen koostumus sopii mun mielestä täydellisesti ruuanlaittoon.
Avokado-feta tahna
- 2 kypsää avokadoa
- 1/2-1 pkt Apetina kevyt fetaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/2 dl ruohosipulia/kevätsipulia
- suolaa ja mustapippuria
- yrttejä
- tabascoa, cayennepippuria yms.
Sekoita kaikki ainekset sauvasekottimella sekaisin. Maistele ja lisää mausteita tarvittessa. Lisää suolaa varovasti, sillä feta on suolaista.
PS. Nämä rapeat ruistikut mitä kuvassa näkyy, on tehty ohuista Vaasan ruispaloista ( https://www.vaasan.fi/tuotteet/vaasan-ruispalat-ohut-herkku/). Ruispalat leikataan tikuiksi, laitetaan pellille. Suihkutetaan oliiviöljyä ja ripotellaan cayenepippuria. Laitetaan uuniin 175 asteeseen n. 10 minuuttia. Todella hyviä ja rapeita.
Voisit pitää myös näistä avokadokastikkeista:
https://hyvaahuomenta.fi/avokado-jogurtti-kastike/
https://hyvaahuomenta.fi/inkivaarinen-avokadokastike/
https://hyvaahuomenta.fi/avokadotahna/