Rahkaletut ovat oivallinen välipala, paljon proteiinia ja hiukan makeaa. Ohjeessa on myös gluteiiniton vaihtoehto. Makeuttajana olen käyttänyt joko kookossokeria tai eyrytholia. Voit hyvin käyttää myös vaahterasiirappia tai hunajaa. Omenat olen lohkonut lettujen päälle paistovaiheessa. Letut onnistuvat mainiosti myös, jos raastat taikinan joukkoon yhden omenan.
Täältä lisää lettu ja pannariohjeita:
Sitruuna-ricottapannukakut
Helpot-marjapannarit
Mustikka-pannukakut
Parhaat-proteiiniletut
Terveelliset-suklaavohvelit
Kaura-banaanivohvelit
Joulunajan-proteiinipannukakut
Proteiinipitoiset-koyhat-ritarit
Vaniljaiset-proteiinivohvelit
Omena-rahkaletut
Course: Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo12
kpl10
minutes5
minutesAinekset:
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 kananmunaa
3 rkl eyrytholia tai kookossokeria
1 tl vanilijauutetta
1/4 tl suolaa
0,75 dl vehnäjauhoja tai kaurajauhoja
0,25 tl leivinjauhetta
1-2 omenaa esim. Pink Lady
kanelia
- Paistamiseen
Kookosöljyä
- Lisäksi
kanelilla maustettua jogurttia tai Kermavaahtoa, majoja, hedelmiä
Valmistus ohjeet:
- Sekoita vispilällä sekaisin maitorahka ja kananmunat. Lisää sokeri, vaniljauute ja suola.
Sekoita vehnäjauhon joukkoon leivinjauhe. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia. - Kuori ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi. Ripottele niiden päälle kanelia.
- Kuumenna lettupannu ja lisää kookosöljyä. Lusikoi pannulle taikinaa ja asettele omena lohkot taikinan päälle. Anna kypsyä rauhassa ja käännä. Anna paistua kauniin ruskeiksi. Tarjoile omenapuoli ylöspäin lämpiminä sellaisenaan tai lempi lisukkeidesi kanssa.
Notes
- Voit myös raastaa omenan taikinan joukkoon.