Tämä muunneltu banaanileipäversio sisältää pienemmän rasvamäärän kuin normaalisti. Öljynä voi käyttää kookos- tai oliiviöljyä tai voita. Terveellisemmän jauhosekoituksen valmistin spelttijauhoista ja täysjyvävehnäjauhoista. Laitoin myös normaalia vähemmän makeutta, makeuttajana käytin vaahterasiirappia.
Banaanileipään voi hyvin käyttää tummentuneet banaanit. Banaanileipä on hävikkiruokaa parhaimmillaan.
Terveellisempi banaanileipä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivonta, Väli- ja iltapalat4
servings10
minutes50
minutesAinekset:
3 kypsää banaania
reilu 0,5 dl sulatettua voita, kookosöljyä tai oliiviöljyä
0,75-1 dl vaahterasiirappia
2 munaa
2,5 dl spelttijauhoja
1-1,2 dl täysjyvävehnäjauhoja tai kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 dl kuorittuja hampunsiemeniä
(tai kokonaisia hampunsiemeniä, jos purutuntuma ei haittaa)- Lisäksi pohjalle tai päälle
1 banaani
1 dl pekaanipähkinöitä
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 175-180 asteeseen. Voitele ja jauhota leipävuoka.
- Kuori banaanit ja muussaa ne haarukalla. Sulata kookosöljy tai voi ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita kulhossa banaanimuussi, sulatettu öljy, vaahterasiirappi ja munat tasaiseksi seokseksi. Siivilöi spelttijauhot, kaurajauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola toiseen kulhoon. Lisää seokseen hampunsiemenet ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet märkään seokseen ja sekoita juuri sen verran, että ainekset sekoittuvat keskenään. Kaada taikina leipävuokaan ja tasoita pinta.
- Paista uunin keskitasolla noin 50 minuuttia tai kunnes leipä on kypsä ja kullanruskea. Voit tarkistaa kypsyyden puutikulla, joka tulee ulos puhtaana leivän keskeltä. Peitä leipä tarvittaessa leivinpaperilla, jos se tummuu liikaa. Anna leivän jäähtyä hieman ennen leikkaamista ja tarjoile.
- Tarjoa banaanileipä esimerkiksi pähkinävoin kanssa.
Notes
- Vuuan pohjalle voit asetella puolikkaat banaaninpulikkaat sekä pähkinät.