Peltileivän salaisuus piilee siinä, että sen valmistaminen on niin vaivatonta. Sekoitellaan kaikki aineet sekaisin ja kumotaan pellille. Annetaan olla uunissa puolisen tuntia ja leipä on valmis. Peltileipä on parhaimmillaan lämpöisenä ja seuraavana päivänä paahdettuna.
Peltileipä kaurahiutaleista ja ruisjauhoista
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Suolainen leivonta8
servings10
minutes30
minutesAinekset:
7 dl kaurahiutaleita
2 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl pellavansiemenrouhetta
1/2 dl auringonkukan siemeniä (tai jotain muita siemeniä)
loraus öljyä
1 kanamuna
ripaus suolaa
1 rkl hunajaa
5 dl vettä
Valmistus ohjeet:
- Sekoita kaikki aineet kulhossa sekaisin. Kumoa taikina pellille ja tasoita.
- Paista leipää 225 asteisen uunin keskitasolla noin puolisen tuntia. Anna leivän pinnan hieman ruskistua. (Mä pidän siitä, että leivän reunat ovat kuivahtaneet ja ruskeat)
- Nauti leipä mielitäytteidesi kanssa . Leivät voi säilyttää muovipussissa. Pelitileipä on hyvää myös hieman kuivahtaneena.
Notes
- Leipään voi käyttää kaikenlaisia siemeniä ja pähkinöitä mitä kaapista sattuu löytymään tai sitten ne voi jättää kokonaan poiskin. Loraus hunajaa tuo lisää makua leipätaikinaan.
Katso myös nämä ihanat leipäreseptit:
https://hyvaahuomenta.fi/3-kauran-leipaset/
https://hyvaahuomenta.fi/100-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/pehmea-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://hyvaahuomenta.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/