Superherkulliset perunanachot

Superherkulliset perunanachot

Ai että, perunanachot ovat kyllä ihan parhaita! Tiedättekö, nämä ihanuudet tunnetaan myös ‘irkku nachoina’. Ne ovat superhelppoja valmistaa, mutta tää annos maistuu niin hyvälle  – aivan täydellisiä viikonloppuherkutteluun, kun tekee mieli jotain erityisen mukavaa. Mitenkö näitä tehdään? No, minäpä kerron. 

Superherkulliset perunanachot
Mun lemppariversioon perunanachoista heitän sekaan mustapapuja, ja nämä herkut on ehdottomasti syötävä avokadotahnan kanssa! Ei tarvitse edes vaivautua tekemään tahnaksi, riittää kun mössäät avokadon ja maustat sen ripauksella suolaa, pippuria ja lorautat sekaan vähän sitruunamehua. Niin yksinkertaista, mutta niin älyttömän hyvää!
 

Kuumenna uuni 200-225 asteeseen.
Leikkaa perunoista veitsellä tai mandoliinilla ohuita viipaleita n 5 mm. Laita viipaleet kylmään veteen ja anna niihden liota 20 minuuttia. Valuta sitten perunat ja kuivaa ne keittiöpyyhkeellä tai talouspaperilla.  Laita perunat kulhoon ja lisää oliiviöljyä ja mausteita. Sekoita.

Laita perunat tasaiseksi kerrokseksi pellille, joka on vuorattu leivinpaperilla. Paista perunoita uunissa n. 20-30 min, kunnes perunat on melkein kypsät ja rapeat.

Sillä aikaan kun perunat kypsyvät leikkaa paprikat viipaleiksi ja sipulit renkaiksi. Paista pannulla, kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Mausta suolalla tai pippurilla. Jos käytät esim. kebabbia niin paista ne erikseen pannulla pienessä öljytilkassa. Papuja ei tarvitse paistaa.

Ota perunapelti ulos uunista kun perunat ovat melkein kypsät. Lisää uunin lämpötila 225 asteeseen (tai grillivastus). Laita perunoiden päälle valutetut pavut/kebab, paprika-sipuliseos, sekä juustoraastetta.

Laita perunanachot takaisin uuniin ja ota pois kunnes juusto on sulanut ja saanut kunnolla väriä.

Tarjoile perunanachot avokadotahnan kanssa.