Rapeat lyttypotut jogurtti-fetakastikkeen kera

Rapeat lyttypotut jogurtti-fetakastikkeen kera

Hei, onko täällä muita perunafaneja? Lyttypotut ovat just se juttu, kun haluat jotain superhelppoa, mutta silti niin hyvää. Ne ovat täydellinen sekoitus mukavaa mureutta sisältä ja ihanan rapsakkaa pintaa ulkoa. Kun nämä herkulliset potut yhdistää raikkaaseen jogurtti-fetakastikkeeseen, lopputulos on niin vastustamaton, että lautaselle ei jää muruakaan!

Tee näin: keitä perunat napakan kypsiksi, murskaa ne vähän ja paista pannulla rapeiksi. Sillä aikaa, kun potut ruskistuvat, sekoita kastike. Tarvitset vain jogurttia, fetajuustoa, tilkan sitruunaa, tilliä ja pippuria. Siinä kaikki!

Sitten vain kastike ja potut samalle lautaselle, ja nauti. Oli kyse sitten laiskasta lauantaista tai kiireisestä keskiviikosta, nämä lyttypotut pelastavat päivän.

Kurkkaa myös nämä muut herkulliset perunareseptit, jotka voit valmistaa myös uusista perunoista: 

Esilämmitä uuni 220 asteeseen.

1. Perunoiden keittäminen: Aloita keittämällä vesi isossa kattilassa ja lisää ripaus suolaa. Heitä perunat kiehuvaan veteen ja anna porista 12-15 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä ja lävistettävissä veitsellä. Valuta keitinvesi pois ja jätä perunat hetkeksi kuivumaan.

2. Rapeaksi paistaminen: Levitä perunat uunipellille. Nappaa lasi ja paina sillä jokainen peruna hieman litteäksi. Lorauta perunoiden päälle reilusti öljyä ja ripottele pinnalle vielä hiukan suolaa. Paista uunissa 200 asteessa noin 20-25 minuuttia, kääntäen perunat kerran paiston aikana, kunnes ne ovat saaneet kauniin kullanruskean värin ja rapean pinnan.

3. Jogurttikastikkeen valmistus: Sekoita kulhossa jogurtti, murennettu feta, tuorepuristettu sitruunamehu, hienonnettu valkosipuli, tillisilppu, pieni loraus hunajaa sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Sekoita kunnes kastike on tasainen ja kermainen. Maista ja säädä mausteita oman maun mukaan.

4. Tarjoilu: Nosta rapeat lyttypotut tarjoilulautaselle ja kaada jogurttikastiketta niiden päälle. Viimeistele annos ripottelemalla päälle tuoretta tillisilppua.

Nauti lämpiminä – täydellistä herkuttelua vaikka viikonlopun kunniaksi!