Gluteiinittomat perunaleivät ovat todella yksinkertaisia valmistaa. Kaikki aineet vain sekoitetaan keskenään ja muotoillaan leipäsiksi. Perunaleivät on loistava tapa hyödyntää edellispäivän perunamuusi. Näihin perunaleipiin ei ole lisätty yhtään rasvaa, kevyempää ja terveellisempää.
Perunrieskoihin tarvitset edellispäivän perunamuusia, kananmunia, suolaa, porkkanaraastetta sekä jauhoja. Porkkanaraasteen voi jättää poiskin, mutta porkkana tuo leipiin hiukan makeutta. Lisäsin puoleen taikinaan kaurajauhoja (gluteiiniton vaihtoehto) ja toiseen osaan laitoin ruisjauhoja.
Voi pojat, uunituore leipä voinokareella, nam en tiedä mitään parempaa. Seuraavana päivänä voit laittaa leivät paahtimeen.
Gluteiinittomat perunaleivät 9 kpl
Gluteiinittomat perunaleivät
Recipe by AvokadoajasitruunaaCourse: Suolainen leivonta4
servings10
minutes15
minutesAinekset:
250 g perunamuusia (kevyt muusi joka tehty perunoista ja kevytmaidosta)
2,5 -3 dl kaurajauhoja (tai ruisjauhoja jos voit niitä käyttää)
1 tl suolaa
1-2 porkkanaa raastettuna
1 kananmuna
Valmistus ohjeet:
- Sekoita ainekset nopeasti sekaisin ja laita 9-10 nokaretta seosta leivinpaperin päälle uunipellille. Taputtele nokareet mataliksi jauhotetuin käsin.
- Pistele haarukalla reikiä ja paista 250-asteessa uunin keskitasolla n. 15 min.
Katso myös nämä ihanat leipäreseptit:
https://hyvaahuomenta.fi/3-kauran-leipaset/
https://hyvaahuomenta.fi/100-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/pehmea-kauraleipa/
https://hyvaahuomenta.fi/gluteiinittomat-perunaleivat/
https://hyvaahuomenta.fi/peltileipa-kaurahiutaleista-ja-ruisjauhoista/
https://hyvaahuomenta.fi/terveelliset-siemensampylat/
https://hyvaahuomenta.fi/juustolla-taytetyt-sampylat/
https://hyvaahuomenta.fi/helpot-bagelit/