Keitot on helppoa arkiruokaa. Tässä keitossa maistuu ihanasti paahdettu porkkana, palsternakka ja inkivääri. Proteiinia voi lisätä lopuksi keittoon esim. raejuuston tai paahdettujen kikeherneiden muodossa.
Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
Paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
Kookos-inkivaari-tomaattikeitto
Herkullinen-kasviskeitto
Meksikolainen-keitto
Kasvisgulassi
Paahdettu porkkana-palsternakkakeitto
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: HelppoServings
6
servingsPrep time
15
minutesCooking time
30
minutesAinekset:
1 kg porkkanoita
800 g palsternakkaa
1 sipuli
pikkurillin kokoinen pala inkivääriä
2-4 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1,5 litraa kasvislientä
2 dl kevytkermaa (4%)
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna uuni 250 asteeseen
- Kuori porkkanat ja palsternakat. Pieni isoihin paloihin. Pieni myös sipulit ja murskaa valkosipulinkynnet. Siirrä kulhoon ja lisää öljy ja mausteet.
- Laita vihannekset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Siirrä uuniin n. 30 min ajaksi kunnes vihannekset ovat pehmenneet ja karamellisoituneet. Kääntele vihanneksia paiston puolessa välissä.
- Laita kypsät vihannekset blenderiin kahdessa osassa ja laita joukkoon puolet kuumasta kasvisliemestä ja kermasta. Sekoita sileäksi. Lisää mausteita tarvittaessa.
- Lämmitä keitto kattilassa.