Värikäs fetasalaatti

Raikas feta-maissisalaatti on yksinkertainen salaatti, joka sopii hyvin myös lisukesalaatiksi. Voit laittaa silloin vähemmän fetaa joukkoon. Ruokaisamman salaatista saat lisäämällä avokadoa ja enemmän fetaa sekaan. Kirpeänmakea avokadoöljystä tehty vinegrette sopii loistavasti salaatinkastikkeeksi.

Värikäs fetasalaatti (4-6 annosta)

  • 100-200 g (pakaste)maissia
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 1/2 kurkkua
  • 1 punainen paprika
  • 2 tomaattia
  • 1-2 sellerivartta
  • lehtipersiljaa
  • 3-5 basilikaa vartta (käytä myös varret)
  • 1/2-1 pkt Feta (Apetit 8%)
  • (1-2 Avokadoa)

Kastike

  • 2 rkl avokadoöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua (tai omenaviinietikkaa)
  • 2 tl sinappia (suosittelen Dijonin hunajasinappia)
  • 1 tl hunajaa (maistele ja lisää tarvittaessa lisää)
  • ripaus hyvää suolaa (esim Maldon)

Pese ja pieni vihannekset pieniksi kuutioiksi. Silppua yrtit. Sekoita aineet kulhossa sekaisin ja murustele feta pieneksi muruiksi ja lisää joukkoon.

Tee salaatinkastike lisäämällä kaikki ainesosat pieneen purkkiin ja ravistele sekaisin. Lisää kastike joukkoon tai lisää vasta ruokaillessa.

Voisit pitää myös näistä:
https://hyvaahuomenta.fi/tomaatti-kurkkuavokado-salaatti/
https://hyvaahuomenta.fi/meksikolainen-salaatti/
https://hyvaahuomenta.fi/kurkku-avokado-tilli-salaatti/

Voisit pitää näistäkin resepteistä