Munakkaat on helppoja ja nopeita valmistaa. Munakas mustapapu-paprika täytteellä on oiva ruoka kevyenä lounaana. Salaattia rinnalle niin nälkä pysyy poissa.
Munakas mustapapu-paprika täytteellä (2 annosta)
- 1/3 tlk mustapapuja
- 1/2 punasipuli
- 1 pieni paprika
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- suolaa ja pippuria
- paprikamaustetta
- cayennepippuria
- 4 kananmunaa
- 1 rkl vettä
- Oliiviöljyä paistamiseen
- Pilko sipuli ja paprika pieniksi paloiksi.
- Kuumenna öljy pannussa ja lisää sinne sipulit ja paprikat. Paista pari minuuttia.
- Lisää mustapavut joukkoon. Lisää myös mausteet. Paista pari minuuttia. Siirrä seos lautaselle odottamaan.
- Riko kananmunat kulhoon, lisää ruokalusikallinen vettä, suolaa ja pippuria. Riko kanamunien rakenne kulhossa haarukalla vatkaten.
- Kaada munaseos pannulle. Alenna lämpöä. Vedä lastalla munakas seosta hitaasti pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin.
- Kaada papu-paprikaseos munakkaan keskelle pitkittäin, kuten täyttäisit tortillaa. Laita kansi munakkaan päälle ja anna /kypsyä hetki.
- Käännä munakas kolmeen osaan. Leikkaa kahtia.
- Tarjoa munakas aamupalana tai kevyenä lounaana salaatin kera.
Täältä löydät lisää herkullisia munakasohjeita:
Herkkusieni-pekoni-uunimunakas
Leipämunakas
kasvismunakas
herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla
munakas-mustapapu-paprika-taytteella
mozzarella-tomaatti-munakas
pienet-herkkusieni-munakkaat
kasvisfritatta