Munakkaat on loistava proteiinipitoinen aamupala tai kevyt lounas. Munakas sisältää herkkusieniä, tomaattia, kevätsipulia, raejuustoa ja kananmunia. Lisäkkeeksi munakkaalle sopii raikas salaatti.
Kokeile tätä salaattia herkkusieni munakkaiden kanssa Omenarucolasalaatti
Täältä löydät lisää herkullisia munakasohjeita:
https://hyvaahuomenta.fi/kasvismunakas
herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla
munakas-mustapapu-paprika-taytteella
mozzarella-tomaatti-munakas
kasvisfritatta
/porkkana-munakaspihvit
Servings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
4 kananmunaa
6-8 kpl herkkusieniä
1 tomaatti
2/3 raejuustopurkista (ei kiinteää)
2 kevätsipulin vartta (tai ruohosipulia)
3 rkl kaurajauhoa tai vehnäjauhoa
mustapippuria
suolaa
parmesaania
Valmistus ohjeet:
- Riko kananmunat kulhoon.
- Pieni sieni, tomaatti ja kevätsipuli pieneksi paloiksi.
- Sekoita munat, vihannekset, raejuusto, jauho ja mausteet sekaisin.
- Paista munakkaat lettupannulla (tai paistinpannulla). Seos on juoksevaa ja jos et halua että munakkaista tulee epämääräisen mallisia niin suosittelen lettupannua. Paista munakkaat molemmin puolin ja nosta syrjään. Raasta pannulle hiukan parmesaania ja laita munakkaat takaisin pannulle. Anna olla hetki että parmesaani sulaa munakkaiden pinnalle.
- Nauti munakkaat raikkaan salaatin kanssa.
Notes
- VINKKI: jauhot voi jättää pois, jos paistaa ison munakkaan.