Riisi-tonnikalasalaatti on niitä salaatteja, jotka säilyy aina mun reseptikirjastossa. Salaatti on ruokaisa ja sitä pystyy muuntelemaan mielinmäärin. Kastikkeena käytetään kevyttä kermaviilikastiketta, joka antaa makua ja “kermaisuutta” salaattiin. Salaatista saa vieläkin ruokaisamman jos lisäät sinne fetaa, raejuustoa tai keitettyjä kananmunia. Vihanneksiahan voi vaihdella mielensä mukaan. Joukkoon sopii myös loistavasti mm. maissi tai tuorekurkku.
Täältä löydät lisää herkullisia salaatteja:
Välimerellinen-tonnikala-pastasalaatti
Tonnikala-pasta salaatti
Tortelliini-pinaattisalaatti
Tonnikalapasta-salaatti
Tulinen pastasalaatti
Riisi-tonnikalasalaatti
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeet4
servings15
minutesAinekset:
2 prk tonnikalaa
3 dl keitettyä riisiä
2 eriväristä paprikaa
1/2 pss babypinaattia (tai salaattia)
1 makeahko omena
1/4 osa tilliruukusta
kevätsipulin varsia (tai punasipulia)
ruohosipulia
- Kermaviilikastike:
1 prk kevyt kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
sitruunapippuria ja mustapippuria
ripaus suolaa
(yrttimausteseosta)
Valmistus ohjeet:
- Valuta tonnikala. Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä ohjeiden mukaan.
- Pieni vihannekset pieniksi kuutioiksi. Silppua tilli.
- Sekoita kaikkia ainekset kulhossa sekaisin.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainesosat sekaisin. Lisää runsaasti mausteita. Lisää kastike salaatin joukkoon ja anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
- Nauti salaatti leipäpalasen kera. Salaatti maistuu hyvälle myös seuraavana päivänä.
Notes
- Voit lisätä salaatin myös joukkoon fetaa, raejuustoa tai keitettyjä kananmunia.