Tortellini-pinaattisalaatti

Tortellini-pinaattisalaatti

Tortellini-pinaattisalaatti on ruokaisa salaatti, jolla näkä lähtee. Salaatti on herkullisen makuinen ja nopea valmistaa. Jos salaatista jää, lopun voi ottaa seuraavana päivänä vaikkapa töihin lounaaksi. Salaattiin yhdistetään tortellinipastan lisäksi babypinaattia, kirsikkatomaatteja, sipulia ja herkkusieniä. Fetajuusto tai broileri sopii salaatin joukkoon. Salaatin päälle pirskotellaan tomaattista-balsamic vinaigrettea. Salaatti on hyvää lämpimänä, juuri valmistuneena, mutta se on myös erinomainen kylmä lounas töihin tai vaikkapa eväsretkelle.

Tortellini-pinaattisalaatti
Tortellini-pinaattisalaatti

TORTELLINI-PINAATTISALAATTI

  • 1 pkt (ricotta-pinaatti) totellinipastaa
  • 1 pss babypinaattia
  • erivärisiä kirsikkatomaatteja
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 pkt herkkusieniä
  • fetajuustoa, tofua tai broileria

BALSAMIC VINAIGRETTE:

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1-2 tl ketsuppia (sokeriton)
  • 1 pieni valkosipulin kynsi
  • suolaa
  • pippuria
  • Keitä tortelliinit pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  • Pieni herkkusienet ja paista niitä tilkassa oliiviöljyä, kunnes sienet ovat saaneet väriä. Voit halutessasi lisätä tilkan soija sienien päälle paiston aikana.
  • Leikkaa tomaatit kahteen osaan ja leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi.
  • Yhdistä salaatin aineet. Tee kastike sekoittamalla kaikki kastikeaineet sekaisin (esim. pienessä Bona-purkissa). Kaada kastike salaatin päälle.

Vinkki: Voit maustaa tofukuutiot ja broilerin rintafileet esim. oliiviöljyllä, timjamilla, basilikalla, valkosipulill suolalla ja pippurilla.

Voisit pitää myös näistä ruokaisista salaateista:
https://hyvaahuomenta.fi/tonnikalapasta-salaatti/

Tortellini-pinaattisalaatti

Voisit pitää näistäkin resepteistä