Appelsiini-mango jogurtti. Miksi ostaa valmiiksi maustettua kun voi tehdä itse? Maistuu paremalle ja on varmasti terveellisempää kuin kaupan valmiiksi maustetut.
Maustamattomaan jogurttiin lisätään appelsiinia, mangonpaloja, vanilijaa ja makeutta hunajasta tai vaahterasiirapista.Appelsiinista voi käyttää, kuoren, ”hedelmälihan” sekä mehun. Mehua ei kannata laittaa liikaa ettei jugurtista tule liian löysää. Appelsiiniraastetta taas ei kannata laittaa liikaa sillä jugurtista voi helposti tulla liian kitkerää.
Mangon palat voi laittaa jogurttiin tuoreena tai jäisenä. Hedelmien makeus ja happamuus vaikuttaa luonnollisesti jogurtin makuun, joten tarkkaa makeuden ja hedelmien määrää on vaikea sanoa. Kannattaa maistella ja lisäillä mausteita pikkuhiljaa oman maun mukaan.
Voit laitaa jugurtin päälle granolaa, pähkinöitä, marjoja, hedelmiä tai raastaa hiukan tummaa suklaata.
Täältä löydät lisää granola ohjeita:
Appelsiinilla-maustettu-granola
Banaanigranola
Itsetehty-granola
omenagranola
2-x-granolajauhe
Appelsiini-mango jugurtti
- 4 dl jugurttia
- 1/2-1 tl vanilijauutetta
- n. 1-2 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
- 1/2-1 apppelsiini (voit käyttää hiukan raastettua kuorta tai sitten pelkästää hedelmälihaa)
- 1/2 mango kuutioituna
- Päälle rusinoita, pähkinäitä, marjoja, granolaa, tuoreita hedelmiä yms.
Raasta appelsiini, pieni ja ”fileoi” appelsiinin hedelmälihaa. Pieni mango (pakastettu mango toimii loistavasti). Älä laita liikaa appelsiininkuorta. Laita kaikki aineet kippoon ja sekoita sauvasekottimella sekaisin. Maistele ja lisää tarvittasessa lisää hedelmää ja makeutta.
Nauti jugurtti esim kerrostettuna, marjojen ja granola kera.