Kananmuna-avokadoleipä

Kananmuna-avokadoleipä

Jos olet avokadon ja kananmunan ystävä, niin teeppä näitä. Pelkkää hyvää, maistuvaaa ja terveellistä. Ovat täydellisiä aamu- ilta- tai välipaloja. Leivässä on paljon proteiinia, hyvää rasvaa ja kuitua. Leipään valmistetaan kaksi kerrosta, toinen avokadosta ja toinen kananmunista ja raejuustosta. Koska avokado tummuu herkästi, leivät on parhaimmillaan samana päivänä, mutta voit valmistaa ne etukäteen ja napata mukaan evääksi.

Kananmuna-avokadoleipä

Kurkkaa nämäkin ohjeet:

taysjyvaleipaa-kananmunia-avokadoa

Avokado-kananmunatoastit

Tonnikala-avokadotahna

Kananmuna-avokadoleipä

Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes

Ainekset:

  • 6 kpl ruis tai täysjyväpaahtoleipää

  • 1. kerros
  • 2 pientä kypsää avokadoa

  • 1 tl sitruunamehua

  • ripaus suolaa ja mustapippuria

  • tabascoa

  • 2. kerros
  • 3 kovaksi keitettyä kananmunaa

  • 100 g pehmeää raejuustoa (esim. Arla Keso)

  • suolaa

  • ( ruohosipulia, purjoa tai kevätsipulia)

  • Lisäksi oman valinnan mukaan
  • salaatinlehtiä, tuorekurkkua

Valmistus ohjeet:

  • Sekoita keskenään muussattu avokado, ripaus suolaa ja pippuria, teelusikallinen sitruunamehua (ja tabascoa).
  • Keitä munat koviksi n. 7 min. Jäähdytä ne ja muussaa kulhossa haarukalla. Lisää raejuusto ja suola sekaan. Sekoita. Halutessasi voit lisätä joukkoon siputtua ruohosipulia tai purjoa.
  • Voitele leipäviipaleet reilulla kerroksella seoksia. Nosta ne päällekkäin ja nosta yksi leipäviipale niiden päälle. Leikkaa sandwichit kolmioiksi tai neliöiksi. Jos haluat minileipiä kuten kuvissa, leikkaa leivät kahdeksaan osaan. Nauti!

Notes

  • Voit leikata paahtoleivistä reunat pois.
Kananmuna-avokadoleipä
Kananmuna-avokadoleipä

Voisit pitää näistäkin resepteistä