Jos olet avokadon ja kananmunan ystävä, niin teeppä näitä. Pelkkää hyvää, maistuvaaa ja terveellistä. Ovat täydellisiä aamu- ilta- tai välipaloja. Leivässä on paljon proteiinia, hyvää rasvaa ja kuitua. Leipään valmistetaan kaksi kerrosta, toinen avokadosta ja toinen kananmunista ja raejuustosta. Koska avokado tummuu herkästi, leivät on parhaimmillaan samana päivänä, mutta voit valmistaa ne etukäteen ja napata mukaan evääksi.
Kurkkaa nämäkin ohjeet:
taysjyvaleipaa-kananmunia-avokadoa
Avokado-kananmunatoastit
Tonnikala-avokadotahna
Kananmuna-avokadoleipä
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo2
servings15
minutesAinekset:
6 kpl ruis tai täysjyväpaahtoleipää
- 1. kerros
2 pientä kypsää avokadoa
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa ja mustapippuria
tabascoa
- 2. kerros
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
100 g pehmeää raejuustoa (esim. Arla Keso)
suolaa
( ruohosipulia, purjoa tai kevätsipulia)
- Lisäksi oman valinnan mukaan
salaatinlehtiä, tuorekurkkua
Valmistus ohjeet:
- Sekoita keskenään muussattu avokado, ripaus suolaa ja pippuria, teelusikallinen sitruunamehua (ja tabascoa).
- Keitä munat koviksi n. 7 min. Jäähdytä ne ja muussaa kulhossa haarukalla. Lisää raejuusto ja suola sekaan. Sekoita. Halutessasi voit lisätä joukkoon siputtua ruohosipulia tai purjoa.
- Voitele leipäviipaleet reilulla kerroksella seoksia. Nosta ne päällekkäin ja nosta yksi leipäviipale niiden päälle. Leikkaa sandwichit kolmioiksi tai neliöiksi. Jos haluat minileipiä kuten kuvissa, leikkaa leivät kahdeksaan osaan. Nauti!
Notes
- Voit leikata paahtoleivistä reunat pois.