Appelsiinirahka - superhelppo jälkiruoka

Appelsiinirahka – superhelppo jälkiruoka

Jos arvostat nopeatekoisia ja simppeleitä jälkkäreitä, joiden valmistuksessa ei voi epäonnistua, tässä sulle sellainen! Tämä herkku on yhtä aikaa raikas, herkullinen ja ihanan monikäyttöinen – täydellinen päätös aterialle tai tunnelmallisiin hetkiin ympäri vuoden.

Appelsiinirahka keksimuruilla yhdistää appelsiinien raikkauden, keksien mausteisen makeuden ja rahkan pehmeän täyteläisyyden. Ja mikä parasta? Tämän jälkkärin tekemiseen et tarvitse tuntikausia keittiössä – valmistus on helppoa ja nopeaa, mutta lopputulos näyttää ja maistuu paljon vaivalloisemmalta!

Tässä vielä muutama ohje joista saattaisit tykätä:

Kevyempi marjarahka
Hedelmäinen marjarahka
Banaani marjarahka

Appelsiinirahka - superhelppo jälkiruoka_3

Joulun aikaan voit käyttää piparkakkuja, jotka tuovat jälkiruokaan jouluisen vivahteen. Muina aikoina esimerkiksi LU Bretagne-keksit tai muut sun suosikki keksit sopivat tähän täydellisesti.

Tämä jälkiruoka on ehdoton valinta, jos haluat jotain hyvää, näyttävää ja stressivapaata – olipa kyseessä juhlahetki tai ihan vain arjen piristys!

  • 4 isoa appelsiinia (kuorittuna ja viipaloituna)
  • 500 g rahkaa
  • 2 dl kevytkermavaahtoa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • Hunajaa tai tomusokeria maun mukaan
  • (1 tl vaniljauutetta)
  • 1 tl appelsiininkuoriraastetta 
  • Lu Bretagne tai joulupipareita murusteltuna
  • Koristeluun: appelsiininpaloja, puolukoita, suklaarouhetta tai appelsiininkuorisuikaleita
  • Kuori ja viipaloi appelsiinit. Jos haluat, voit poistaa kalvot ja käyttää pelkkää hedelmälihaa.
  • Vatkaa kevytkermavaahto kuohkeaksi. Yhdistä rahkan, appelsiinipalojen ja makeutuksen kanssa. Lisää halutessasi vaniljauutetta ja appelsiininkuoriraastetta, jos haluat lisää makua.
  • Lusikoi rahkaseos annoskulhoihin ja ripottele päälle piparkakkumurua.
  • Koristele puolukoilla, suklaarouheella tai appelsiininkuorisuikaleilla – miten ikinä haluat.