Broileri ja uunikasvikset on helppo arkiruoka, joka valmistuu kätevästi samalla pellillä. Tuoreet kasvikset, yrteillä maustettu broilerin filee ja perunat laitetaan samalle pellille ja laitetaan uuniin n. 30 minuutiksi, helppoa vai mitä? Ruuan kanssa voit valmistaa esim. helpon kermaviilikastikkeen. Pellille sopisi fetajuusto myös joukkoon.
Ohjeessa on käytetty 1 kg broileria, eli aineksista valmistuu ruokaa isommallekkin porukalle. Voit helposti puolittaa määrät jos teet ruokaa pienemmälle porukalle.
Täältä löydät kermaviilikastikkeiden ohjeita:
Maukas-kermaviilikastike
Sipulinen-kermaviilikastike
Täältä löydät ihanan kreikkalaisen kanavuuan ohjeen :
Kreikkalainen-kanavuoka
Broilerin rintaa ja uunikasviksia
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo6-8
servings15
minutes30
minutesAinekset:
1 kg broilerin rintafilettä
- Broilerimarinadi
2 rkl sitruunamehua
2 tl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl soijaa
1 tl hunajaa
½ tl oreganoa
1 tl paprikamaustetta
chilimaustetta
suolaa
- Kasvikset
perunoita
2-3 punasipulia
2 paprikaa
1 pkt kirsikkatomaatteja
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
(fetajuustoa)
Päälle: tuoreita yrttejä
Valmistus ohjeet:
- Laita broilerinrintafileet marinadiin. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
- Kuori ja pilko kasvikset reiluiksi paloiksi.
- Laita broileri ja perunat uunipellille. Mausta perunat oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Laita 200 asteiseen uuniin kypsymään 15 minuutiksi.
- 15 min jälkeen käännä broilerinfileet ja siirtele perunoita niin, että sipulit, paprikat ja tomaatit mahtuvat samalle pellille. Ripottele oliiviöljyä, suolaa ja pippuria päälle. Laita uuniin paistumaan n. 15 min ajaksi. Lopuksi grillaa grillivastuksilla väriä.
- Syö sellaisenaan tai valmista esim. kermaviilikastike seuraksi.