Tässä oiva alkupala kesäpäivien grillailuhetkiin. Maukkaita leivistä tulee uunissa mutta leivät onnistuvat yhtä hyvin uunissakin. Tarvitset täysjyväleipää, oliiviöljyä, mausteita, valkosipulia, kirsikkatomaatteja ja ricottajuustoa. Jos haluat oikaista, voit ostaa esim. Pirkan grilli kirsikkatomaattirasian, jossa on kaikki mausteet mukana.
Näitäkin leipiä voit valmistaa joko grillissä tai uunissa:
Kananmuna-feta-leipakupposet
Grillatut-kreikkalaiset-leivat
Munaleipakupit
Grillattu ricotta-tomaattileipä
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: PikkusuolaisetServings
6
servingsPrep time
5
minutesCooking time
20
minutesAinekset:
6 viipaletta täysjyväleipää
350 g kirsikkatomaatteja
1 + 1 tl oliiviöljyä
Maldon merisuolahiutaleita
yrttimausteseosta tai timajmia ja basilikaa
2 valkosipulinkynttä
Ricottajuustoa (sellaista joka levittyy helposti)
tai fetaaRucolaa
Valmistus ohjeet:
- Huuhtele kirsikkatomaatit ja laita pieneen foliovuokaan. Lorauta öliiviöljyä päälle. Mausta suolalla ja yrtellä. Purista valkosipulia sekaan. Laita grilliin (tai uuniin 200 astetta) paistumaan n. 10 minuutin ajaksi.
- Suihkauta oliiviöljyä leipien päälle ja laita grilliin (tai uuniin ) paahtumaan molemmin puolin kunnes ovat kauniin ruskeita.
- Leivitä ricottajuusto leipien päälle. Laita rucolaa sekä tomaatit päälle. Rouhaise halutessasi mustapippuria leipien päälle.
Notes
- Voit ostaa valmiit grillitomaatit. Esim Pirkka.