Mä olen koukussa erilaisiin kasvispihveihin. Tälläkertaa tein porkkana-palsternakkafrittereitä. Fritterit on pinnaltaan rapeita ja sisältä meheviä. Montaa ainesosaa näihin porkkana-palsternakkafrittereihin ei tarvita. Lisäsin porkkanan ja palsternakan lisäksi vain ruohosipulia, kananmunia, uunivihannesmaustetta sekä pankojauhoja. Fritterit paistoin oliiviöljyssä. Paistamiseen sopisi hyvin myös kookosöljy. Näistä tuli super hyvän makuisia
Porkkana-palsternakkafrittereiden kanssa tarjottavaksi sopii loistavasti esim hölskypotut. Frittereiden seuraksi sopii myös paistettu kananmuna sekä nokare jugurttia.
Helpot Porkkana-palsternakkafritterit
- 400g porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 1 dl ruohosipulisilppua
- 2 kananmunaa
- 3/4-1 dl pankojauhoja (tai kaurajauhoja)
- 2 tl Meiran kasvismauste uunijuureksille
- suolaa
- oliiviöljyä paistamiseen
Kuori ja raasta vihannekset hienoksi raasteeksi. Valuta ylimääräinen neste pois. Silppua ruohosipuli. Sekoita isossa kulhossa vihannekset, kananmunat, jauhot sekä mausteet sekaisin.
Kuumenna paistinpannu keskikuumaksi, lisää tilkka oliiviöljyä ja muotoile taikinasta ohuita rennonmallisia pihvejä. Paista muutama minuutti molemmin puolin, kunnes fritterien pinta on rapea.
VINKKI: kun teen kasvisipihvejä, paistan pienen koepihvin, jotta voin tarkistaa maun ja lisään mausteita tarvittaessa.
Jos kaipaat lisää kasvispihvi ohjeita, löydät niitä täältä:
https://hyvaahuomenta.fi/kikherne-kasvispihvit/