Kanarisotto on ihanaa arki- tai viikonloppu ruokaa. Risoton tekeminen ei ole vaikeaa, mutta vie jonkin aikaa ja vaatii vähän kärsivällisyyttä. Jos olet kasvissyöjä voit korvata broilerin esim. tofulla ja lihaliemen voit korvata kasvisliemellä. Kasviksina tässä risotossa on käytetty porkkanaa, sipulia sekä herkkusieniä.
Täältä löydät lisää riisiruokia:
Superriisia-uunikasviksilla
Seesamitofua-ja-mausteriisia
Paistettu-kasvisriisi
Paahdettuja-porkkanoita ja riisiä
Kanarisotto
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Keskivaikea6-8
servings30
minutes30
minutesAinekset:
800 g broilerin rintafilettä
2 tl kurkumaa
suolaa ja sitruunapippuria
200 g herkkusieniä
3 salottisipulia tai 2 tavallista
4 porkkanaa
n.1 litra vettä ja 2 kanalimikuutiota (tai kasvis)
1 dl kylmää vettä + 2 rkl valkoviinietikkaa
400 g risottoriisiä (Arborio-riisi)
(1 tl timjamia)
Päälle ja sekaan
reilusti hienonnettua persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Leikkaaa broilerin rintafileet suikaleiksi. Mausta kurkumalla, suolalla ja sitruunapippurilla. Ruskista broilerisuikaleet kypsiksi öljytyllä pannulla ja laita ne syrjään odottamaan.
- Paista öljytyllä pannulla pilkotut herkkusieniviipaleet. Laita nekin syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle öljyä ja kuullota sipuli- ja porkkanakuutioita hetki.Lisää riisi ja paista käännellen n. 5 min, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada pannulle 1 dl nestettä, jossa valkoviinietikka ja sekoittele, kunnes neste imeytyy.
- Kaada riisin joukkoon kuumaa kanalientä vähitellen (1-2 dl kerrallaan) samalla huolella sekoittaen. Anna kypsyä n. 20 minuuttia.
- Sekoita risoton joukkoon broilerisuikaleet, herkkusienet sekä halutessasi timjamia. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa. Lisää joukkoon tarvittaessa ripaus suolaa.
- Nauti!