Peltileivän valmistaminen on todella helppoa, aineet sekaisin, levitetään pellille kohoamaan ja uuniin 20 minuutin ajaksi. Leivässä on käytetty ohrajauhoja, vehnäjauhoja sekä kaurahiutaleita. Päälle on ripoteltu siemeniä ja kuivattuja karpaloita.
Ohje on napattu K-ruoka.fi sivuilta.
Servings
16
palaaPrep time
30
minutesBaking time
20
minutesAinekset:
5 dl maitoa tai vettä
1-2 rkl juoksevaa hunajaa
1,5 tl suolaa
1 ps (11 g) kuivahiivaa
n. 6 dl vehnäjauhoja TAI 2 dl ohrajauhoja ja 4 dl vehnäjauhoja
3 dl kaurahiutaleita
0,5 dl öljyä
- Pinnalle
auringonkukan-, kurpitsan- ja/tai pinjansiemeniä
Valmistus ohjeet:
- Kuumenna maito (tai vesi) hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi (+ 42 asteiseksi). Lisää joukkoon hunaja ja suola. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään vehnäjauhoja ja sekoita nesteen joukkoon. Lisää taikinaan kaurahiutaleet, öljy ja loput jauhot vähitellen. Taikina saa olla pehmeää.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle suoraan uunipellille. Taputtele jauhoja apuna käyttäen noin uunipellin kokoiseksi levyksi tai levitä (30 cm x 25 cm). Ruuduta taikina paloiksi isolla veitsellä pohjaan asti painamalla. Painele pinnalle siemensekoitusta.
Kohota taikinalevy liinalla peitettynä vedottomassa, lämpimässä paikassa noin puoli tuntia. - Paista uunissa 200 asteessa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Tarjoa leipä tuoreena.