Kevyempi, herkullinen ja hiukan tulinen tonnikala-kurkkusushi, jossa on maustettua tonnikalaa, avokadoa ja seesaminsiemeniä kurkkuviipaleiden päällä. Minusta on viimeisen vuoden aikana tullut kovat sushi fani. Olen miettinyt kovasti erilaisia sushi vaihtoehtoja, sellaisia mitkä ovat nopea valmistaa ja ovat kevyempiä. Nämä ovat sellaiset. Eivät ihan perinteisiä, mutta samoja makuja näistä löytyy.
Kurkusta ja tonnikalasta saat valmistettua raikkaat ja kevyemmät sushisushipalat vartissa ja nämä maistuu muillekkin kuin sushin ystäville :). Maistuvat alkupalana tai vaikkapa väli-ja iltapalanakin.
Saataisit pitää tästä sushibowl ohjeesta:
https://hyvaahuomenta.fi/sushibowl/
Herkulliset tonnikala-kurkkusushit
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: Salaatit ja lisäkkeet, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo2
servings15
minutesAinekset:
1 tlk tonnikalaa
1 tl srirachaa
1 tl vähäsuolaista soijakastiketta
n. 3 rkl silputtua kevätsipulia (tai ruohosipulia)
1-1,5 rkl kevyt majoneesia
1 avokado
3/4 kurkku
- Koristeeksi
seesaminsiemeniä (paahdettuja)
silputtua kevätsipulia tai ruohosipulia
Valmistus ohjeet:
- Sekoita tonnikala soijakastikkeen, srirachan, kevätsipulin ja majoneesin kanssa sekaisin.
- Leikkaa kurkku melko ohuiksi viipaleiksi (jos teet kurkuista paksut se vie kovasti makua tonnikalaseoksesta). Lado kurkkusiivujen päälle avokado siivuja. Lusikoi tonnikalaseos päälle ja ripottele seesaminsiemenet ja koristeeksi vielä kevätsipulia.
- Tarjoile tarvittaessa soijakastikeen kanssa.