Jauheliha-herkkusienikastike niin makoisaa. Tässä on pari tvistiä, mikä saa kastikkeen maistumaan extra hyvälle. Kokeile kastiketta pastan, riisin tai vaikkapa peruna-porkkanalohkojen kera kuten minä tein. Bon Apetit.
Jauheliha-herkkusienikastike
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
400-500 g naudan jauhelihaa 10%
2 punasipulia
200 g herkkusieniä
n. 4 dl vettä
1-1 1/2 lihaliemikuutio
2 valkosipulinkynttä tai 1 tl valkosipulimaustetta
2 tl sinappia (hunaja Dijon)
1 rkl maissijauhoja
2-3 rkl tomattipyrettä
1/4 – 1/2 tl timjamia
1 rkl balsamiviinietikkaa
mustapippuria
- Lopuksi
tuoretta persiljaa
Valmistus ohjeet:
- Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sienet pannulla , kunnes niistä haihtuu neste. Lisää hiukan öljyä ja hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Kuullota, kunnes sipulit hieman pehmenevät. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
- Lisää pannulle vesi, lihaliemikuutio, tomaattipyre, sinappi ja balsamiviinietikka. Mausta ripauksella timjamia ja mustapippuria. Kiehauta. Sekoita ruokalusikallinen maissitärkkelystä pariin teelusikalliseen vettä ja lisää kastikkeen joukkoon sakeutamaan. Keitä kastiketta 15-20 min ajan. Maistele ja lisää suolaa tai/ja timajamia tarvittaessa.
- Ripottele päälle hienonnettua persiljaa. Tarjoa perunoiden, pastan tai riisin kanssa.