Testasin tänään aamiaiseksi jotain uutta ja superherkullista: pienet porkkanamunakkaat! Sekoitin yhteen 2 kananmunaa, 50 g Keson pehmeää raejuustoa ja raastetun keskikokoisen porkkanan. Lisäsin ripauksen suolaa, mustapippuria ja pilkottua kevätsipulin vartta (ruohosipulikin toimii). Paistoin pienet munakkaat pannulla öljyssä, ja voi pojat, miten mahtava startti päivälle! Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti.
Lisää munakasohjeita löydät täältä:
Pinaatti-fetamunakas-ja-raikas-tsatsikisalaatti
Raejuusto-yrttimunakas
Herkkusieni-pekoni-uunimunakas
Leipämunakas
kasvismunakas
herkkusienimunakas-pinaatilla-ja-fetalla
munakas-mustapapu-paprika-taytteella
mozzarella-tomaatti-munakas
pienet-herkkusieni-munakkaat
kasvisfritatta
Porkkanamunakkaat
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: Herätys, Väli- ja iltapalatDifficulty: Helppo1
servings10
minutes10
minutesAinekset:
2 kananmunaa
50 g pehmeää raejuustoa (Keso)
1 keskikokoinen porkkana
(1 kevätsipulinvarsi tai ruohosipulia)
suolaa ja mustapippuria
öljyä paistamiseen
Valmistus ohjeet:
- Vatkaa kananmunat kulhossa. Lisää joukkoon raejuusto, porkkanaraaste ja silputtu kevätsipuli. Mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- Lämmitä lettupannu kuumaksi ja lisää siihen vähän öljyä. Lusikoi 2 rkl munakasseosta koloihin. Vähennä lämpötilaa ja paista miedohkolla lämmöllä. Käännä kun munakkaat ovat hyytyneet siten, että ne voi kääntää hajoamatta. Huom. Munakkaat voit paistaa myös tavallisella pannulla. Jätä tarpeeksi rakoa, koska taikina leviää.