Juuresvuuan voit valmistaa lempi juureksisasi: perunasta, porkkanasta, punajuuresta, lantusta palsternakasta tai juuriselleristä. Mehevä uuniruoka maistuu sellaisenaankin, mutta parhaimmilaan se toimii lisäkkeenä esim. lihan kaverina.
Täältä löydät lisää juuresruokia:
Airfryer-juurekset
Rapeat-airfryer-perunat
Uunijuurekset-yrttimausteella
Koko-pellin-juuresrosti
Palsternakka-ranskalaisia-jugurttidipilla
Helpot-porkkana-palsternakkafritterit
Paahdettuja-porkkanoita
Juuresvuoka
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: Helppo4-6
servings15
minutes45
minutesAinekset:
1 kg juureksia:
palsternakkaa, porkkanaa, lanttua, naurista, juuriselleriä tai punajuurta1 sipuli tai 10 cm pätkä purjoa
(1 dl pähkinöitä (saksan- , pekaanipähkinöitä)
suolaa ja mustapippuria
1-2 dl vettä + 1 kasvisliemikuutio
2 dl kermaa
1 tl timjamia (tai oreganoa)
2 tl hunajaa
2 valkosipulinkynttä
100-150 g juustoraastetta
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja kuutioi juurekset, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Pilko pähkinät. - Laita voideltuun uunivuokaan juureksia ja pähkinöitä kerroksittain. Ripottele kerrosten väliin suolaa ja pippuria.
- Kuumenna vesi kattilassa ja liuota kasvisliemikuutio siihen. Lisää liemeen kerma, hunaja ja timjami.
- Kaada liemi juuresten päälle. Laita uuniin. Paiston puolivälissä ripottele juustoraaste päälle. Paista uunissa yhteensä 40-50 min tai kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä.