Ohuen taikinakuoren sisällä versoja, kasviksia, fetaa ja juustoa. Eikö kuulostakkin herkulliselle? Piiraat paistetaan kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan ja eikun nauttimaan!
Syön paljon versoja ja kehittelen paljon versoreseptejä. Yritän keksiä sellaisia joita ei vielä ole valmistettu. Tiesithän että versot sisältävät paljon mm. c-vitamiinia eli ne ovat melkoisia terveyspommeja. Siemenen itäessä sen ravintoarvo moninkertaistuu, joten versoja kannattaa popsia ja lisätä vaikkapa salaatin tai wokin joukkoon.
Versovaiheessa syötävissä kasveissa oli huomattavasti enemmän kyseisiä vitamiineja kuin samojen kasvien “aikuisissa” versioissa.
Verso-juusto täytteiset piiraat
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: ViikonloppuherkutDifficulty: Keskivaikea6
piirasta30
minutes6
minutesAinekset:
- TAIKINA
270 g jauhoja (hiukka vajaa 5 dl)
1 tl kuivahiivaa
½ suolaa
½ sokeria tai hunajaa
2-3 rkl oliiviöljyä
1,5 dl vettä
- Täyte
2 pkt herneenversoja
2 dl kevätsipuli silppua
2-3 valkosipulinkynttä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g perhemeärakenteista fetajuustoa
100-150 g kevyt juustoraastetta
chilimaustetta
mustapippuria
oliiviöljyä kuulottamiseen
Valmistus ohjeet:
- Valmista taikina. Lisää sokeri ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita kuivahiiva ja jauhot keskenään. Alusta jauhot ja öljy taikinan joukkoon ja vaivaa muutama minuutti.
Peitä kulho keittiöliinalla ja nosta taikinakulho lämpimään paikkaan. Nostata taikinaa vähintään puoli tuntia. - Täyte: Poista aurinkokuivatuista tomaateista ylimääräinen öljy ja leikkaa ne pieniksi paloiksi. Pätki herneenversot. Silppua kevätsipuli. Kypsennä versot pikaisesti oliiviöljyssä pannulla murskatun valkosipulin ja kevätsipulien kanssa. Siirrä seos kulhoon ja lisää joukkoon aurinkokuivatut tomaatit raastettu juusto ja murusteltu fetajuusto. Mausta mustapippurilla ja chilimausteella. Sekoita.
- Vaivaa kohonnutta taikinaa hetken aikaa, käytä jauhoja tarvittaessa. Jaa taikina kuuteen osaan. Kaulitse palat pitkiksi ohuiksi soikioiksi. Jaa täyte taikinoiden keskelle, siten että joka puolelle jää n. 5 cm tyhjää tilaa. Käännä taikinan sivut ja päädyt täytteen päälle siten, että täyte peittyy ja piirakasta tulee suorakaiteen muotoinen.
- Kuumenna valurautapannu keskikuumaksi. Paista piiraita kuivalla pannulla noin 3 minuuttia per puoli. Leikkaa piiraat kahtia ennen tarjoilua. Tarjoa piiraat lämpiminä. Nauti!