Juustolla ja tuoreilla yrteillä täytetyt tomaatit ovat yksinkertaisia ja herkullisia. Ne ovat oiva lisäkeruoka esim. grillatun ruuan kanssa. Alkupalana ne toimivat mainiosti esim paahdetun leivän päällä. Uunissa täytetyt tomaatit valmistuvat helposti ja kesällä voit sujauttaa ne foliovuuassa grilliin.
Täytetyt tomaatit
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: LounaatServings
4
servingsPrep time
10
minutesCooking time
15
minutesAinekset:
4 keskikokoista uunitomaattia tai 5 isompaa tavallista tomaattia
150 g juustoraastetta
1/2 dl parmessaanijuustoa
kourallinen tuoretta persiljaa
kourallinen tuoretta basilikaa (silputtuna)
reilu 1 tl oreganoa (tai tuoretta)
(n. 1/2 dl silputtua ruohosipulia)
1 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
suolaa
2 viipaletta vaaleaa leipää
Valmistus ohjeet:
- Lämmitä uuni 225 asteeseen.
- Leikkaa tomaatit puoliksi. Koverra tomaateista sisus ja valuta tomaatteja hetki alassuin käännettynä. Valuta koverretuista tomaatin sisuksista ylimääräinen neste ja hienonna sisukset.
- Hienonna pari palaa vaaleaa leipää pienessä monitoimikoneessa. Leipämurut imevät kosteutta ja antavat täytteelle täyteläisyyttä.
- Sekoita leipämurujen joukkoon, pienityt tomaatin sisukset, silputut yrtit, mausteet, juustoraasteet ja lusikallinen oliiviöljyä. Sekoita ja maistele.
- Lusikoi seos tomaattien sisään. Nosta tomaatit uunivuokaan.
Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä hetki.
Notes
- Voit käyttää fetajuustoa tai esim mozzarellapalloja.