Kasvis-perunavohvelit tehdään ylijääneestä perunamuusista. Sekaan sotketaan porkkana- ja palsternakkaraastetta, sipulia ja mausteita. Vohvelit paistetaan vohveliraudalla tai jos sinulla ei sellaista ole, niin paistaminen onnistuu paistinpannullakin. Maku on herkullinen. Vohveli on rapea päältä ja pehmeä sisältä. Vohveleiden kanssa maistuu löysäksi paistettu kananmuna. Vohvelit käyvät myös monien kala- ja liharuokien lisäkkeeksi.
Kasvis-perunavohvelit
12 kpl vohveleita
Ainekset:
- 900 g perunamuusia
- 300 g porkkanoita ja 100 g palsternakkaa raasteena
(tai pelkkää porkkanaa 400g) - 2 sipulia
- 4 kevätsipulinvartta (tai ruohosipulia)
- oliiviöljyä paistamiseen
- 2 munaa
- n. 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
- suolaa ja pippuria
- persiljaa
- (2-4 rkl parmesaania)
- lehtipersiljaa
- kookosöljyä tai jotain muuta öljyä vohvelirautaan
Ohjeet:
- Jos sinulla ei ole ylijäänyttä perunamuusia, niin keitä perunat pehmeiksi reilusti maustetussa vedessä. Muussaa perunat survimella. Lisää joukkoon hiukan maitoa ja tavittaessa suolaa.
- Paista oliiiviöljyssä hienonnettua sipulia sekä raastettua porkkanaa ja palsternakkaa. Paista kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Yhdistä perunamuusi, kuulotetut kasvikset, silputtu persilja, mausteet, kananmunat, jauho ja parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Voit paistaa koevohvelin ja tarkistaa tarvitseeko lisätä mausteita.
- Sivele kookosöljyä vohveliraudalle ja lusikoi taikinaa vohveliraudan keskelle. Paista kunnes vohveli on saanut kauniin ruskean värin. Minä paiston vohvelit Belgialaisella vohveliraudalla, millä saa paksumpia vohveleita.
Täältä löytyy lisää perunareseptejä:
murskaperunat kermaviilikastikkeella
perunamuusimöykyt
peruna-tomaatti-uunivuoka