Kasviskeitto

Kevyt keitto maistuu varsinkin kesällä. Se on loistava lounas, josta ei tule hirveän ahkyksi ja on myös todella kevyttä ruokaa. Keittoa voi valmistaa ison kattilallisen ja lämmittää useampana päivänä peräkkäin.

Kasviskeitto
Kasviskeitto

Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:

kasvisminestrone-keitto
paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
kookos-inkivaari-tomaattikeitto
herkullinen-vihanneskeitto
meksikolainen-keitto
lihapulla-pastakeitto

Kasviskeitto

Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: KeitotDifficulty: Helppo
Servings

8

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

30

minutes

Ainekset:

  • 1,2 l vettä +2 kasvisliemikuutiota

  • pieni kukkakali

  • 2 isoa porkkanaa

  • 2 sellerin vartta

  • 1 sipuli

  • 2 punaista paprikaa

  • 1 pieni kesäkurpitsa

  • 2 valkosipulin kynttä

  • 1 tlk tomaattimurskaa

  • 1 reilu rkl tomaattipyrettä

  • suolaa ja pippuria

  • 1,5 tl oreganoa

  • 1,5 tl basilikaa

  • 3 laakerinlehteä

  • 1 rkl kookossokeria tai tavallista sokeria

  • 1 pussi pinaattia

  • Koristeluun: tuoretta lehtipesiljaa

Valmistus ohjeet:

  • Laita pienityt kukkakaalin palat kasvisliemeen kiehumaan. Keitä n. 15 minuutin ajan.
  • Kuulota silläaikaa pienittyjä paprikoita, kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, porkkanoita ja selleriä hetken aikaa öljytyllä pannulla.
  • Lisää vihannekset keiton joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja tomaattipyre. Mausta keitto yrteillä, laakerinlehdillä, sokerilla ja ripauksella suolaa.
  • Anna kiehua kunnes kaikki vihannekset ovat sopivan pehmeitä (jätä purutuntumaa). Lisää keiton joukkon lopuksi pinaatinlehdet. Mausta lisää tarvittaessa.
  • Koristele lehtipersiljalla. Nauti keitto leivän kanssa.
Kasviskeitto
Kasviskeitto