Kevyt keitto maistuu varsinkin kesällä. Se on loistava lounas, josta ei tule hirveän ahkyksi ja on myös todella kevyttä ruokaa. Keittoa voi valmistaa ison kattilallisen ja lämmittää useampana päivänä peräkkäin.
Kurkkaa täältä lisää herkullisia keitto reseptejä:
kasvisminestrone-keitto
paahdettu-tomaatti-paprikakeitto
paahdettu-porkkana-palsternakkakeitto
kookos-inkivaari-tomaattikeitto
herkullinen-vihanneskeitto
meksikolainen-keitto
lihapulla-pastakeitto
Kasviskeitto
Course: KeitotDifficulty: Helppo8
servings15
minutes30
minutesAinekset:
1,2 l vettä +2 kasvisliemikuutiota
pieni kukkakali
2 isoa porkkanaa
2 sellerin vartta
1 sipuli
2 punaista paprikaa
1 pieni kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 reilu rkl tomaattipyrettä
suolaa ja pippuria
1,5 tl oreganoa
1,5 tl basilikaa
3 laakerinlehteä
1 rkl kookossokeria tai tavallista sokeria
1 pussi pinaattia
Koristeluun: tuoretta lehtipesiljaa
Valmistus ohjeet:
- Laita pienityt kukkakaalin palat kasvisliemeen kiehumaan. Keitä n. 15 minuutin ajan.
- Kuulota silläaikaa pienittyjä paprikoita, kesäkurpitsaa, sipulia, valkosipulia, porkkanoita ja selleriä hetken aikaa öljytyllä pannulla.
- Lisää vihannekset keiton joukkoon. Lisää myös tomaattimurska ja tomaattipyre. Mausta keitto yrteillä, laakerinlehdillä, sokerilla ja ripauksella suolaa.
- Anna kiehua kunnes kaikki vihannekset ovat sopivan pehmeitä (jätä purutuntumaa). Lisää keiton joukkon lopuksi pinaatinlehdet. Mausta lisää tarvittaessa.
- Koristele lehtipersiljalla. Nauti keitto leivän kanssa.