Jos etsit nopeaa ja vähähiilarista ruokavaihtoehtoa, joka ei vaadi kokkaustaitojen olemista Michelin-tason, niin tässä sellainen herkullinen vaihtoehto. Kesäkurpitsasta tehty tagliatelle yhdistettynä suussa sulaviin katkarapuihin. Koko komeus on paitsi gluteeniton ja vegaaninen, myös ketoystävällinen, joten se sopii melkein jokaiseen ruokavalioon. Ja parasta on, että tämä ruoka valmistuu alle puolessa tunnissa. Ei ole siis syytä olla kokeilematta! Katsotaanpa, miten tämä herkku tehdään….
Kesäkurpitsapastaa ja katkarapuja
Recipe by Avokadoau0026SitruunaaCourse: LounaatDifficulty: HelppoServings
2
servingsPrep time
10
minutesCooking time
10
minutesAinekset:
- Katkaravut
300–350 g isoja pakastekatkarapuja sulatettuna
suolaa ja pippuria
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
- Kesäkurpitsapasta
400 g kesäkurpitsaa
200 g porkkanaa
60 g purjoa
100 g ranskankermaa (kevyt)
1/2–1 ruukkua tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
öljyä
- Lisäksi
½ sitruuna
Valmistus ohjeet:
- Kesäkurpitsapasta
- Kuori porkkana ja vedä siitä kuorimaveitsellä pituussuunnassa pitkiä lastuja. Tee sama kesäkurpitsalle. Viipaloi purjo. Hienonna basilika.
- Kuumenna öljyä isossa paistinpannussa. Lisää porkkanat ja purjoviipaleet. Kypsennä muutama minuutti
- Lisää joukkoon kesäkurpitsa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 2–3 min.
- Lisää ranskankerma ja hienonnettu basilika. Sekoita ja kuumenna. Tarjoile heti katkarapujen kanssa
- Katkaravut
- Sulata katkaravut ja valuta niistä vesi pois.
- Viipaloi valkosipulin kynnet. Kuumenna öljy pannulla, lisää valkosipuli. Kuullota n. 1 min. Asettele ravut pannulle tasaisesti ja mausta. Kuumenna nopeasti n. 2 min. ajan.
- Nosta katkaravut kasvistagliatellen päälle. (Purista sitruunamehua päälle.) Nauti!