Olen suuri suolaisten piirakoiden fani. Tämä versio on kevennetty, voitakin on käytetty pohjaan vain 50 g. Täytteeksi voi laittaa melkein mitä tahansa satokauden vihanneksia, paprikaa, herkkusieneiä, sipulia, parsakaalia, porkkanaa, kesäkurpitsaa yms. Täytteeseen käytin myös hiukan juustoa, munia ja kermaviiliä. Piirakka onnistuu varmasti vaikka käyttäisit kermaviilin tilalla kermaakin.
Kevennetty kasvispiirakka
Recipe by Avokadoa&SitruunaaCourse: ViikonloppuherkutDifficulty: Helppo8
servings20
minutes35
minutesAinekset:
- Pohja
50 g voita
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 muna
1 1/2 dl porkkanasosetta (2 porkkanaa)
Voit ostaa valmista sosetta tai keittää 2 porkkanaa ja soseuttaa ne sauvasekottimella.- Täyte
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
1 iso punasipuli tai 2 pienenpää
suolaa
mustapippuria
1/2 tl paprikamaustetta
(2 valkosipulinkynttä) tai valkosipulimaustetta
2 kananmunaa
2 dl kevyt kermaviiliä
3 rkl kevyt tuorejuustoa (tai tavallista juustoa)
(50 g fetaa)
(tuoreita yrttejä)
Valmistus ohjeet:
- Pohja
- Sulata voi. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, suola ja leivinjauhe sekaisin. Lisää joukkoon voisula, kananmuna ja porkkanasose. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.
- Vuoraa irtopohjavuoka (26 cm) leivinpaperilla. Voitele reunat. Painele taikina jauhotetuin käsin vuuan pohjalle ja reunoille. (2 cm)
- Täyte
- Leikkaa kiekkoja kesäkurpitsasta. Leikkaa puolikkaita renkaita sipulista. Viipaloi paprika. Kuulota vihanneksia pannulla tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan. Mausta vihannekset suolalla, pippurilla, valkosipullilla ja paprikamausteella. Levitä seos pohjan päälle.
- Sekoita kulhossa kanamunat, kermaviili, fetajuusto, tuorejuusto, suola ja pippuri. Kaada seos vihannesten päälle.
- Paista 200 asteisen uunin alatasolla n. 35-40 minuuttia.