Tsatsiki on todella raikasta lisäkettä. Tsatsiki on Kreikkalainen ruoka, mutta se sopii loistavasti kaikkien kasvisruokien, wrappien, sienten ja esim couccousin lisäkkeeksi. Voit käyttää tsatsikin myös salaatinkastikkeena.
Olen valmistanut tätä tsatsikia jugurtista, jossa on 2-5 % rasvaa. Lopputuloksesta tulee löysempi kuin jos tekisi sen paksummasta jugurtista, mutta tuo kevyempi versio toimii kyllä. Perinteisesti tsatsikiin laitetaan minttua, mutta minä olen käyttänyt tilliä. Kannattaa maistella tillin määrää ja lisätä vähitellen. Tillin voi tietysti jättää kokonaan pois.
Kevyempi tsatsiki
- 300g kevyttä maustamatonta jugurttia
- 1-2 kurkkua
- 1 valkosipulinkynsi murskattuna
- reilusti tilliä
- 2 tl sitruunamehua
- 0,5 tl hunajaa
- mustapippuria
- suolaa (Maldon)
- Raasta kurkku karkealla terällä. Laita raaste valumaan siivilään ja ripottele hiukan suolaa päälle. Valuta tunnin ajan ja puristele kaikki ylimääräinen neste pois.
- Laita kulhoon kurkkuraaste ja kaikki muut ainekset. Sekoita sekaisin, maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.
- Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.