Kevyet kaurakupit jugurtilla sopivat niin makeaksi välipalaksi kuin kiireisen aamun aamupalaksi. Terveellinen vaihtoehto kahvin kera nautittavaksi henkilölle kuten minulle, joka aina haluaa jotain kahvin kanssa :). Kaurahiutaleet, pähkinät, valkuainen ja mausteet sekoitetaan sekaisin ja seos levitetään muffinssikuppeihin, helppoa. Kaurakupit uunista, annetaan jäähtyä ja laitetaan jugurttia ja marjoja täytteeksi.
Kaurakupit jugurtilla ja marjoilla 6-7 kpl
- 1 banaani muussattuna
- 2,5 dl kaurahiutaleita (gluteiiniton)
- 1/2 dl pähkinöitä murskattuna, esim peacan pähkinöitä
(jos olet allerginen, pähkinät voi jättää kokonaan pois) - 1 iso munanvalkuainen
- 1,5 -2 rkl hunajaa
- 1/2 tl vanilijauutetta
- ripaus suolaa
- Tarjoiluun:
- kreikkalaista jugurttia, rahkaa tai vanillaa
- marjoja
- Kuumenna uuni 175 C asteeseen. Voitele teflon muffinssivuuat kevyesti öljyllä (silikonivuokia ei tarvitse voidella)
- Muussaa banaani kulhossa. Lisää kaikki muut ainekset joukkoon ja sekoita sekaisin.
- Painele taikina sormin tai lusikalla muffinssivuokiin niin kuin tekisit piirakkapohjaa.
- Paista kaurakuppeja n. 25 min, kunnes reunat ovat hiukan ruskistuneet ja kupit kovettuneet.
- Tarjoile marjojen ja jugurtin, rahkan tai vanillan kera. Voit lisätä makeutusta tarvittaessa hunajalla.